Reperul
Administratie Galati

CJ Galați reface 28 km de pe DJ 251 cu investiții de 14 milioane de euro

* Lucrarea are un termen de execuție de 24 de luni și este realizată cu fonduri europene *

Consiliul Județean Galați anunță investiţii de aproximativ 14 milioane de euro pentru reabilitarea si modernizarea DJ 251 Smârdan – Slobozia Conachi – Cudalbi – Valea Mărului – Matca. Licitaţia a fost câştigată de Asocierea S.C Tancrad S.R.L Galaţi – S.C Citadina 98 S.A Galaţi şi S.C Lemacons S.R.L Galaţi. Valoarea contractului este de 63.435.554 de lei, TVA inclus.

“Este un proiect major de reabilitare şi modernizare a 28 de km de pe DJ251, un drum intens tranzitat. Este un proiect complex care presupune consolidarea fundaţiei drumului, modernizarea părţii carosabile şi a tuturor podurilor şi podeţelor de pe traseul drumului, realizarea a peste 12 km de şanţuri betonate şi folosirea unei mixturi asfaltice cu polimeri, care întârzie apariţia fisurilor, are un grad crescut de rezistenţă la variaţiile extreme de temperatură şi reduce zgomotul din trafic”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În cadrul proiectului vor fi realizate piste de bicicletă, trotuare şi rampe de acces, staţii de transport public și elemente suplimentare destinate siguranţei circulaţiei: parapeţi de tip semigreu şi greu, marcaje şi indicatoare rutiere şi stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice.

“La finalul proiectului, DJ251 va fi o alternativă modernă pentru DN25 Galaţi-Tecuci. Nu este singurul proiect de modernizare a infrastructurii judeţene pe care îl vom implementa. Suntem aproape de finalizarea procedurilor de achiziţie publică pentru reabilitarea şi modernizarea a încă 51 de km de drum judeţean”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Perioada de execuţie este de 24 de luni de la momentul în care este emis ordinul de începere a lucrărilor. Fondurile au fost obţinute în cadrul Pogramului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Cofinanţarea Consiliului Judeţean Galaţi este de 1.365.372 de lei.

Postări asemănătoare

Drum nou în județul Galați

Reperul

Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci, în administrarea Consiliului Județean Galați

Reperul

S-a semnat contractul pentru construirea drumului expres Brăila-Galați

Reperul