Reperul
Administratie Galati

Clădire nouă pentru Ambulatoriul Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galați

Noul ambulatoriu de specialitate din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” este o investiție realizată cu fonduri europene.

„Sănătatea este esențială, iar această nouă investiție va contribui la îmbunătățirea condițiilor de evaluare, tratare și reabilitarea psihosocială a oamenilor cu nevoi speciale. Avem deja în diferite stadii 19 proiecte cu finanțare europeană pentru cele trei spitale aflate în subordinea Primăriei, 18 milioane de euro fiind deja investiți în sănătate în ultimii ani la Galați,” spune Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Proiectul „Reabilitarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie «Elisabeta Doamna» Galați” a vizat construirea unui corp nou de clădire și lucrări de consolidare și modernizare la corpul existent. Principalele lucrări au avut astfel în vedere construirea unei clădiri cu parter și etaj, realizarea rețelei de canalizare, a instalațiilor electrice, sanitare și termice, instalații de hidranți, lift, trotuare etc. Corpul nou are la parter 53 de încăperi, iar la etaj alte 24 de încăperi (cabinete, laboratoare, săli de terapie, săli de tratament, săli de așteptare, depozite, vestiare etc.). La corpul existent, lucrările principale au vizat: consolidarea fundației cu beton armat, armarea pereților, refacerea acoperișului și pardoselilor, refacerea rețelei de apă și canalizare, înlocuirea instalației electrice etc.  

În cadrul aceluiași proiect s-au făcut și dotări cu aparatură medicală, electronică și mobilier. Astfel, a fost achiziționat un aparat Roentgen digital pentru scopie și grafie, computer tomograf, ecograf, set trusă de oxigen și trusă intubație.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 16.562.366,75 lei, din care asistența financiară nerambursabilă reprezintă 10.690.880,32 lei.

Anual, la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galați sunt tratați peste 12.000 de pacienți în regim de spitalizare și peste 15.000 de consultații sunt acordate în ambulatoriu pentru pacienți din județul Galați, dar și județele limitrofe Brăila, Tulcea și Vrancea.

Proiectul „Reabilitarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie «Elisabeta Doamna» Galați” a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale și a avut ca obiectiv general eficientizarea sistemului de sănătate prin reducerea internărilor evitabile și prin facilitarea accesului la servicii de asistență în cadrul ambulatoriului Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galați.

Postări asemănătoare

C. Fotea (președintele CJ Galați): ”În 2023 vreau să demarăm construcția noului spital la Tecuci”

Reperul

Ionuț Pucheanu: ”Pare-se că spargem gheața la Parcul Industrial”

Reperul

Noi străzi cu sens unic

Reperul