Reperul
Eveniment

Clădirea fostului cinematograf „Dacia” a intrat în modernizare

Primăria municipiului Galați informează că au început lucrările pentru renovarea energetică a clădirii fostului cinematograf „Dacia”, din cartierul Micro 21, care va primi o nouă utilitate pentru comunitate.
„Ani de zile clădirea a fost abandonată și a ajuns într-o stare avansată de degradare, până să intre în administrarea noastră. Am dat startul lucrărilor de modernizare, pentru a reda această clădire comunității”, transmite Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați. În principal, este vorba despre lucrări de reabilitare termică, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, reabilitarea sistemului de încălzire și de furnizare a apei calde, modernizarea instalațiilor de iluminat, dotări pentru grupurile sanitare etc.
„Valoarea contractului de lucrări, ce sunt executate de către societatea GENDAV SRL, este de 6.480.593,76 lei. Durata contractului este de 18 luni. Proiectul are asigurată o parte din finanțare, de circa 2,1 milioane de lei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României.
După preluarea clădirilor fostelor cinematografe de la RADEF, Primăria municipiului Galați a obținut contracte de finanțare prin PNRR pentru derularea lucrărilor de modernizare.
Astfel, în clădirea fostului cinematograf „Dacia” ar putea funcționa un centru de robotică, la „Flacăra” s-ar putea desfășura evenimente socio-culturale, iar „Țiglina” ar putea găzdui Teatrul pentru copii și tineret.”, anunță Compartimentul de presă al Primăriei municipiului Galați.

Postări asemănătoare

Noi cazuri de infectare la Spitalul Județean Galați. 25 de pacienți pozitivi refuză internarea sau cer externarea

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Tragedie la Șendreni

Maria Vlad Romaniţă

Avarie la caziere. Sistemul informatic „s-a prăbușit”

Maria Vlad Romaniţă