Reperul
Social

Clădirea Teatrului Dramatic va fi renovată

Primăria municipiului Galați va moderniza clădirea emblematică a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, în acest scop fiind lansat în licitație publică un contract de aproape 20 de milioane de lei, după ce au fost atrase fonduri prin PNRR.

„Este o clădire reprezentativă pentru orașul nostru, este locul unde au fost puse în scenă de-a lungul vremii numeroase piese de teatru care au încântat și încântă publicul de fiecare dată. Clădirea are o istorie bogată care trebuie să continue”, a precizat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Principalele lucrări presupun reabilitarea termică a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire și apă caldă, instalarea unor surse alternative de producere a energiei, modernizarea instalațiilor de climatizare, reabilitarea instalațiilor interioare și exterioare, reabilitarea acoperișului, refacerea finisajelor interioare, realizarea de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități etc. Contractul pentru „Renovarea integrată a Teatrului Dramatic Fani Tardini”, lansat în licitație publică, are o valoare estimată de 19.825.095,25 lei, iar ofertele sunt așteptate până pe 5 februarie 2024.

Lucrările de construcție la actuala clădire a teatrului au început în 1924 și s-au terminat în 1941, potrivit datelor prezentate pe site-ul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Postări asemănătoare

Mama care și-a abandonat copilele în casă a fost reținută

Maria Vlad Romaniţă

Calendarul anului școlar 2024-2025. Proiect, în consultare la Ministerul Educației

Reperul

Mâine sună din nou sirenele de alarmare publică. Este exercițiul lunar al ISU