Reperul
Social

CNAIR returnează banii pe rovinieta încă valabilă, foștilor proprietari de mașini

Pentru a putea folosi rețeaua de drumuri din țara noastră, fie acestea drumuri naționale, europene sau autostrăzi, șoferii trebuie, la cumpărarea unei mașini, să plătească rovinieta. Ordinul Ministerului Transporturilor nr. 748/2019, prevede că în cazul în care se vinde o mașină care are rovinietă valabilă, cel ce o vinde poate solicita Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) returnarea banilor pentru perioada de valabilitate rămasă a rovinietei.
“În cazul în care pentru același vehicul se achită tariful de utilizare de două sau mai multe ori pentru perioade de valabilitate ce se suprapun pentru cel puțin o zi, CNAIR – S.A. va returna contravaloarea tarifului, corespunzătoare perioadei de suprapunere”, scrie în ordinul amintit.

Această solicitare de returnare a sumei trebuie transmisă CNAIR după expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei achitate de fostul proprietar, împreună cu o copie a documentelor care dovedesc înstrăinarea mașinii și o copie a documentului care atestă scoaterea ei din evidența fiscală.

Totodată, formularele necesare recuperării parțiale a banilor plătiți pentru rovinietă se pot găsi pe site-ul CNAIR.

Postări asemănătoare

Sute de pelicani au făcut popas pe Lacul Brateș

Maria Vlad Romaniţă

“Galațiul Dăruiește De Centenar”: Caravană cu donații, pe ruta Galați-Alba Iulia

Reperul

Viermi în baia unui salon din Spitalul de Copii de la Galați – VIDEO

Maria Vlad Romaniţă