Reperul
Social

CNAS a lansat ghidul asiguratului

Ghidul asiguratului, publicat pe site-ul CNAS, se află la prima ediție și poate fi accesat aici. Acesta are drept scop informarea corectă, completă și la îndemână a celor pe care îi deservește sistemul de asigurări de sănătate și este întocmit conform prevederilor legale în vigoare în luna iulie 2021.

În prima parte a ghidului, se face o introducere privind sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România, cu referire la informații despre calitatea de asigurat, tipurile de pachete de servicii, drepturile și obligațiile asiguratului, dar și despre cardul național de sănătate și modalitatea de a intra în posesia sa.

În partea a doua a ghidului, se intră în detalii privind pachetele de servicii medicale pentru persoanele neasigurate, dar și cu privire la pachetele de servicii medicale pentru asigurați, pentru fiecare domeniu de asistență în parte. Totodată, este prezentat inclusiv modul în care pacienții pot beneficia de aceste servicii, cu ce regularitate și pentru ce afecțiuni pot apela exact la serviciile respective.

Nu în ultimul rând, cea de-a treia parte a ghidului cuprinde trei teme specifice, astfel:
– măsurile pentru pacienții cu COVID-19;
– modul în care pot beneficia de asistență medicală cei asigurați în alte țări și cum se face rambursarea cheltuielilor aferente; și
– programele naționale de sănătate curative derulate de CNAS.

Postări asemănătoare

Pelerinaj în pandemie la moaștele Sf. Andrei și ale sfinților doctori fără de arginți

Maria Vlad Romaniţă

Coadă la Taxe şi Impozite încă din prima zi. Oamenii au stat la rând şi de la 5:00 dimineaţa

Maria Vlad Romaniţă

Atelier de sculptură în lemn la Grădina Botanică

Reperul