Reperul
Eveniment

CNPP: Funcționează aplicația de transmitere online a talonului mov către pensionari

CNPP a publicat o serie de pași pe care trebuie să îi urmeze pensionarii, dacă doresc să-și primească talonul mov de pensii în format electronic.
Mai exact, procedura de obținere a talonului mov de pensii prin intermediul aplicației CNPP vizează utilizarea unei cereri tip care se completează și se semnează olograf/electronic (cererea poate fi descărcată de la finalul articolului), urmând a fi încărcată accesând secțiunea „Depunere cereri și documente” din cadrul meniului „Comunicare cu publicul”, regăsit în cadrul portalului.

Cererea va putea fi adăugată în portal numai prin contul personal, iar pașii ce trebuie urmați sunt:
-se accesează contul online din fereastra de autentificare de pe pagina principală a CNPP, prin introducerea e-mail-ului și a parolei;
-se accesează secțiunea „Completare formulare” – „Depuneri cereri si documente” – „Pensii” – „Document de informare”;
-se selectează „Transmiterea documentului de informare online” și se completează câmpurile obligatorii din fereastra „Depunere documente”;
-documentul ”Cerere pentru transmiterea documentului de informare online” trebuie încărcat la acest pas. Documentul poate fi descărcat prin click pe Descarcă aici din fereastra Fișiere de încărcat. După descărcare, cererea tip se completează, se semnează olograf/electronic, după caz și se încarcă prin click pe butonul Alege fișier;
-se completează codul CAPTCHA din chenarul verde, apoi click pe butonul Salvează și trimite (codul CAPTCHA reprezintă un cuvând sau o expresie ce trebuie completată de utilizatori într-un câmp dedicat).

Numerele dosarului de pensie și de alte drepturi/indemnizații se preiau în mod automat din sistem.

După aceea, utilizatorilor li se va afișa mesajul Cererea a fost transmisă cu succes către CNPP.

Toți cei care au parcurs pașii enumerați mai sus vor primi în primă fază un e-mail de informare cu numărul de înregistrare alocat din portalul CNPP, de la adresa portal@cnpp.ro.

Beneficiarii vor primi un alt e-mail de înregistrare a cererii în cadrul sistemului CNPP, iar acesta va conține și numărul alocat de Registratura casei teritoriale de pensii unde s-a depus cererea.

De asemenea, beneficiarii pot vizualiza detaliile legate de cererea depusă în secțiunea Cererile mele, iar în urma aprobării cererii în cadrul sistemului CNPP, aceștia vor primi un e-mail final de confirmare.

Sunt două variante pentru accesarea talonului online de către solicitant:
-prin site-ul CNPP, din contul utilizatorului: „Datele mele din sistemul public de pensii” – „Document informare plata pensie” (în această situație accesarea se poate face doar dacă solicitantul este logat în contul de portal sau a salvat anterior datele de logare în portalul CNPP);
-din e-mail-ul solicitantului unde se va transmite o informare ce conține link-ul către documentul generat.

Pensionarii care nu optează pentru transmiterea prin mijloace electronice a talonului mov îl vor primi în continuare în format fizic.

Postări asemănătoare

Încă 7 bătrâni din căminele gălățene au decedat din cauza COVID 19

Maria Vlad Romaniţă

Clădirile cu risc seismic vor fi consolidate cu bani de la stat

Reperul

20 de case și 164 de curți inundate în trei zile de potop

Maria Vlad Romaniţă