Reperul
Economic

CNPP: Noi reguli pentru pensiile de urmaș

Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), elevii care au împlinit 16 ani și studenții până în 26 de ani trebuie să depună o serie de documente în termenele stabilite, altfel pensiile de urmaș din actualul an școlar vor fi sistate.
Astfel, elevii urmaşi care au împlinit vârsta de 16 ani au obligația să prezinte, până pe 25 septembrie 2021, adeverința din care să rezulte că urmează o formă de învățământ organizată.

„În cazul nedepunerii adeverinței, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2021 se reține de la plată”, a informat Casa Naţională de Pensii Publice. Totodată, studenții cu vârsta până în 26 de ani trebuie să îndeplinească mai multe condiții, după caz: să depună la sediul caselor teritoriale de pensii până la data de 25 septembrie 2021:

– o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor (model);

-să prezinte caselor teritoriale de pensii până la data de 25 octombrie 2021:

– adeverința în original sau copie/electronic din care să rezulte că, în anul universitar în curs, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii;

-să depună adeverința în original la sediul casei teritoriale de pensii până la data de 25 decembrie 2021.

În cazul nerespectării condițiilor de mai sus, „drepturile de pensie de urmaș ale studenților se rețin la plată”, a informat CNPP într-un comunicat de presă .

Postări asemănătoare

Primăria emite ordinele de începere a lucrărilor la microcentralele de cartier

Reperul

Orban susține tendința combinatului gălățean: să ajungă la 0 emisii de carbon

Maria Vlad Romaniţă

Lansare proiect TehnoStagiu – Program competitiv de învățare la locul de muncă pentru elevi

Reperul