Reperul
Social

Coadă la depunerea actelor pentru ajutorul de încălzire

Îngroziți de creșterea prețurilor, gălățenii cu venituri mici s-au așezat dimineață la coadă la Direcția de Asistență Socială a Primăriei Galați, pentru depunerea actelor privind ajutorul de încalzire. Anul trecut au fost depuse 1600 de cereri pentru aproximativ 5000 de persoane, însă autoritățile se așteaptă ca anul acesta numărul beneficiarilor să crească. Termenul limită de depunere a documentelor pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei este 20 noiembrie 2021.

Pentru fluidizarea activității, autoritățile locale au pregătit patru ghișee. În holul Direcției, alți patru funcționari îi ajută pe solicitanți să completeze stufosul dosar. ”Nu știm ce vom face. Deja e clar că, la cum cresc prețurile, vom face economii și la încălzire și la mâncare și chiar la medicamente”, a spus o bătrână, rămasă fără familie care nu știe cum își va împărți pensia de 900 de lei. Tot acum se primesc și actele pentru acordarea suplimentului pentru energie. Acesta se acordă cumulat în funcţie de sursele de furnizare a energiei utilizate în locuinţă.

Familiile ale căror venituri sunt de până la 1386 lei pe membru de familie, respectiv persoana singură cu un venit de până la 2.053 lei, beneficiază lunar, inclusiv în perioada sezonului rece, de un supliment pentru energie în sumă fixă, acordat în funcţie de sursele de furnizare a energiei utilizate, în cuantum de: 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică; 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale; 10 lei/lună pentru consumul de energie termică; 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri. În situaţia în care singura sursă de energie utilizată este energia electrică, cuantumul suplimentului este de 70 lei/lună.

Postări asemănătoare

“Inimă de Copil”, în finala Campionatului De Bine cu proiectul “Un sat, Un copil”. Donează și ajută fundația să câștige o finanțare de 5.000 de euro!

Reperul

Succes al elevilor gălățeni la un concurs internațional de robotică | GALERIE FOTO

Reperul

Trei elevi din Galați merg în Thailanda, la Olimpiada Internațională de Robotică, ajutați de Combinat

Reperul