Reperul
Administratie Galati Social

Coadă la Taxe şi Impozite încă din prima zi. Oamenii au stat la rând şi de la 5:00 dimineaţa

* Dintre cei peste 160.000 de contribuabili, doar 10.000 plătesc electronic *

200 de gălățeni, majoritatea pensionari, au stat la coadă și de la ora 5:00 dimineața, în prima zi de plată a taxelor și impozitelor locale. S-au îmbulzit și s-au certat la intrarea în sediul central al direcției de taxe și impozite locale, chiar dacă știu că pot plăti taxele cu reducere până la finalul lunii martie.

Cei de la Finanțele locale se bucură că au contribuabili atât de interesați să își plătească dările, în ciuda creşterilor de taxe și impozite operate în acest an. „Ne bucurăm de faptul că contribuabilii au venit în număr atât de mare să îşi achite impozitele şi taxele încă din prima zi a anului, apreciem comportamentul lor civilizat. Impozitele în anul 2018 au crescut, creşterea fiind comparabilă cu cea aplicată în oraşele din zonă, Constanţa, Buzău etc. Respectiv impozitul pe clădiri a crescut de la 0,08%, aplicat la valoarea impozabilă, la 0,09%. Impozitul pe clădirile nerezidenţiale a crescut de la 0,3% la 0,6%, iar taxa de habitat a crescut de la 67 de lei la 85 de lei, dar este sub valorile practicate în alte oraşe, Brăila sau Focşani, unde taxa de habitat este mai mare. Sperăm ca în anul 2018 să obţinem rezultate la fel de bune ca în 2017, când încasările din impozite şi taxe au fost mai mari cu aproximativ 15% faţă de anul precedent”, a precizat Daniel Stadoleanu, director la Finanţe publice locale.

Anul trecut, în Galați, numărul celor care au plătit electronic prin ghişeul.ro taxele și impozitele a fost mai mare decât în alte localități ale țării. Totuși, procentul celor care plătesc on-line taxele este încă mic, de 4%, deoarece din peste 160.000 de contribuabili doar 10.000 au plătit electronic.

vlcsnap-2018-01-08-11h03m35s226

Postări asemănătoare

Sala Sporturilor va fi modernizată cu fonduri prin PNRR

Reperul

58 de noi cazuri de infectare în 24 de ore. Toate paturile pentru bolnavii Covid în stare medie și ușoară sunt ocupate

Maria Vlad Romaniţă

Pregătiri pentru Bobotează

Maria Vlad Romaniţă