Reperul
Eveniment Galati

Coadă și îmbulzeală la plata taxelor și impozitelor

Aproape 100 de persoane, cei mai mulți dintre ei vârstnici, au mers încă din prima zi de lucru cu publicul să-și plătească taxele și impozitele locale. Oamenii s-au îmbulzit la intrarea în sediul Direcției de Taxe și Impozite, deși li s-a permis tuturor accesul în sediu, fără să se mai țină cont de bonul de ordine.

Taxele și impozitele locale s-au mărit și la Galați cu 13,8%,  reprezentând rata inflației, dar nu s-a mărit taxa de salubrizare care a rămas tot 14,4 lei de persoană pe lună .

„Avem o afluență mai mare ca de obicei. După cum știți, am promovat cât mai multe mijloacele electronice de plată și platforma pentru depunerea declarațiilor fiscale, dar vedem că în continuare contribuabilii apelează la prezența la ghișeu. Pentru oamenii mai în vârstă o să încercăm să îi consiliem să apeleze la platformă. O să instalăm acele info chioșcuri la intrarea în Direcție, încât persoanele în vârstă să poată fi consiliate să nu mai stea la rând”, a precizat Daniel Stadoleanu, directorul Direcției de Taxe și Impozite Galați.

Cei care plătesc taxele și impozitele locale până la finalul lunii martie 2024 au o reducere de 10%.

Postări asemănătoare

Impact pe calea ferată

Maria Vlad Romaniţă

Covrigărie-pizzerie închisă de autorități din cauza șoarecilor care mișunau printre produse

Maria Vlad Romaniţă

Autoturism parcat în zona Viaductului, distrus de un incendiu