Reperul
Eveniment Galati Social

Comemorare Colectiv la Galați. Slujbă religioasă și lumânări aprinse în fața Prefecturii

* Tinerii care au participat la momentul comemorativ spun că lucrurile nu s-au schimbat de la tragedia de acum trei ani *

Câteva zeci de gălățeni s-au strâns, marți seară, în scuarul din fața Prefecturii Galați și au comemorat trei ani de la tragedia din clubul bucureștean Colectiv. A avut loc o scurtă slujbă de comemorare oficiată de trei preoți.

Tinerii, care au venit cu lumânări în mâini, au spus că, din păcate, după Colectiv nu s-a schimbat nimic și o astfel de tragedie se poate repeta oricând. ,,Se pare că unora nu le pasă de oamenii care au murit. Pot să moară în fecare zi alți oameni, aceleași condiții în spitale, poate chiar mai rău, nu mai avem bancă de piele pentru oamenii care au probleme cu arsurile. Nu vedem nicio schimbare în infrastructura medicală. Chiar dacă nimic nu poate compensa moartea acelor tineri la Colectiv, măcar dacă decidenții ar fi înțeles că trebuie făcut ceva ca asta să nu se mai repete, ar fi fost un pas înainte“, a spus Ionuț Dumitrașcu, de la Liga Studenților Galați.

Asta e și părerea altor tineri. ,,Liga Studenților din Galați a participat la comemorarea celor 65 de tineri care au decedat în incendiul de la Colectiv. Au fost tentative de a reglementa mult mai bine siguranța în cluburi, dar lucrurile nu s-au schimbat major, sistemul sanitar este în continuare într-o stare deplorabilă”, a spus Sergiu Podlev, președintele Ligii Studenților Galați.

Postări asemănătoare

Paștele Blajinilor: Mii de gălățeni au venit la morminte duminică să-şi pomenească morţii

Maria Vlad Romaniţă

Prinși în trafic băuți și fără permis

Maria Vlad Romaniţă

Reținut pentru distrugere

Maria Vlad Romaniţă