Reperul
Social

Comisia Europeană le cere marilor platforme online să eticheteze deepfake-urile generate de inteligența artificială

Comisia Europeană a publicat măsurile  recomandate pentru platformele online și motoarele de căutare pentru a atenua riscurile care ar putea avea un impact asupra alegerilor pentru Parlamentul European, din data de 9 iunie 2024.

Comisia Europeană recomandă să își consolideze procesele interne, inclusiv prin înființarea de echipe interne cu resurse adecvate, utilizând analizele și informațiile disponibile cu privire la riscurile specifice contextului local și la utilizarea serviciilor lor de către utilizatori pentru a căuta și a obține informații înainte, în timpul și după alegeri, pentru a-și îmbunătăți măsurile de atenuare.

Platformele online și motoarele de căutare ar trebui să promoveze informațiile oficiale privind procesele electorale, să pună în aplicare inițiative de educație în domeniul mass-mediei și să își adapteze sistemele de recomandare pentru a capacita utilizatorii și a reduce monetizarea și viralitatea conținutului care amenință integritatea proceselor electorale.

În plus, publicitatea politică ar trebui să fie etichetată în mod clar ca atare, în perspectiva noului regulament privind transparența și vizarea unui public-țintă în publicitatea politică.

Postări asemănătoare

Polițiștii locali gălățeni au răspuns apelului de a dona sânge

Maria Vlad Romaniţă

Zi liberă pentru vaccinarea împotriva COVID-19, și-n cazul administrării celei de-a treia doze

Reperul

58 de noi cazuri de infectare în 24 de ore. Toate paturile pentru bolnavii Covid în stare medie și ușoară sunt ocupate

Maria Vlad Romaniţă