Reperul
Economic

Companiile de energie vor fi obligate să citească la timp contoarele

ANRE a pus în dezbatere publică două proiecte de ordin, care vor obliga furnizorii de energie electrică și gaze naturale să acorde compensații în bani consumatorilor, în cazul în care nu respectă termenul de citire a contoarelor. Cele două proiecte vizează modificarea standardelor de performanță ce trebuie îndeplinite de către operatorii de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale. Ambele prevăd acordarea de compensații bănești consumatorilor, în sumă fixă de 100 de lei, dacă distribuitorii nu respectă obligația de a citi contoarele în termenul legal.

Intervalul de măsurare a consumului nu poate depăși șase luni în cazul energiei electrice, iar în cazul gazelor naturale, nu poate fi mai mare de trei luni, potrivit lui Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele ANRE, citat de digi24.ro.

”Considerăm că modificările vor contribui la evitarea emiterii unor facturi aferente consumurilor de energie electrică și gaze naturale ale clienților finali în baza unor estimări, ca urmare a citirilor efectuate cu întârziere față de termenele prevăzute în reglementări”, se arată în comunicatul ANRE.

”Astfel, perspectiva plății unor compensații clienților finali va conduce la stimularea operatorilor de distribuție în vederea realizării citirilor grupurilor de măsurare la termenele prevăzute de reglementările în vigoare”, mai apare în comunicatul ANRE.

Postări asemănătoare

Bani europeni pentru spitalele din județul Brăila

Reperul

„Poluatorul plăteşte”. Proprietarii mașinilor mai vechi de 15 ani, ar putea fi taxați

Reperul

Robotul care detectează mine antipersonal din plastic, inventat de un student la Inginerie de la Galați

Maria Vlad Romaniţă