Reperul
Eveniment

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răsvan Angheluţă”, gazda unei expoziţii unice în țară, despre patrimoniul natural al zonei pescăreşti Prut-Dunăre

La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răsvan Angheluţă” va fi amenajată o expoziţie permanentă pentru promovarea şi protejarea patrimoniului natural din zona pescărească Prut-Dunăre.

“Va fi o expoziţie unică în România, în care vizitatorii  vor afla informaţii despre ecosistemele din acest areal cu ajutorul tehnologiei: echipamente de videoproiecţie, senzori de mişcare, ochelari de realitate virtuală cu senzori încorporaţi care transpun mişcările în VR şi sisteme de sunet cu efecte speciale. Va fi o expoziţie inedită şi interactivă, prin care vizitatorii vor afla într-un mod distractiv şi educativ informaţii despre patrimoniul natural al zonei Prut-Dunăre”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Vizitatorii vor putea afla despre căile de migrație a păsărilor din Lunca Dunării, ecosistemele apelor curgătoare, aşezările pescăreşti din acest areal, geneza Luncii Dunării sau speciile de păsări pe cale de dispariție.

“Atracţia expoziţiei va fi o instalaţie tridimensională cu nouă locuri. Astfel, vizitatorii vor putea face un zbor virtual deasupra Luncii Prutului şi a Luncii Dunării. Va fi o călătorie aeriană simulată cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală şi a sistemelor automatizate care vor mişca instalaţia tridimensională ”, a mai declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Această expoziţie va fi amenajată pe o suprafaţă de 500 de mp, în trei săli de la parterul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răsvan Angheluţă”.

Valoarea proiectului “Spaţiu expoziţional permanent zona pescărească Prut-Dunăre” lansat de Consiliul Judeţean Galaţi este de 1.783.400 de lei, din care 1.378.626 de lei, ce reprezintă finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020.

Postări asemănătoare

Dosare penale pentru ca au amenințat un jandarm pe o rețea de socializare

Maria Vlad Romaniţă

Femeie grav rănită după o traversare neregulamentară

Maria Vlad Romaniţă

A intrat în vigoare noua listă a statelor cu risc epidemiologic

Reperul