Reperul
Politic

Comunele gălățene, modernizate cu bani de la Guvern

PSD este singurul partid de guvernare din România a cărui prioritate este dezvoltarea tuturor comunităților locale. Dacă, în trecut, partidele de dreapta aflate la conducerea țării alocau fonduri pentru modernizarea satelor în funcție de culoarea politică a primarilor, PSD a eliminat aceste practici abuzive și profund discriminatorii și sprijină toate localitățile din România să investească sume importante pentru a îmbunătăți nivelul de trai al oamenilor și pentru a le asigura cetățenilor acces la toate utilitățile – apă curentă, canalizare, gaze etc. Pentru că PSD pune mai presus de orice nevoile cetățenilor, iar prioritatea Guvernului este dezvoltarea tuturor satelor și orașelor din România.

Acest fapt este demonstrat chiar de investițiile majore din comuna Nicorești, unde cele mai importante proiecte de dezvoltare, cu impact semnificativ asupra comunității, sunt finanțate cu fonduri alocate de Guvernul PSD, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și Programul Național de Dezvoltare Rurală, cu peste 33 milioane de lei.

Și comuna Drăgănești cele mai importante investiții se fac cu fonduri alocate de Guvernul PSD, prin PNDL și PNDR. Guvernul sprijină dezvoltarea comunei Drăgănești cu peste 6 milioane de lei. Un proiect extrem de important pentru comunitate, finanțat din fonduri guvernamentale, este cel privind construirea unei grădinițe în satul Malu Alb, pentru care autoritățile din Drăgănești au primit o finanțare de peste 1,1 milioane de lei. Și modernizarea drumurilor se face cu bani de la Guvern. Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, comunei Drăgănești i-au fost alocați peste 5,3 milioane de lei cu acest scop.

Guvernul a locat fonduri, de peste 5,3 milioane de lei, și pentru modernizarea mai multor drumuri din Cerțești, iar Consiliul Județean, condus de social-democratul Costel Fotea, a investit pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere. Consiliul Județean a realizat un pod din beton armat pe DJ 240A, în localitatea Cerțești, pentru care a investit aproape 850.000 de lei.

Comuna Corni are un proiect de investiţii important, în valoare de peste 6 milioane de lei, bani alocaţi de guvernarea PSD, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală, pentru modernizarea drumurilor, astfel încât locuitorii să beneficieze de condiţii civilizate de acces în localitate, dar mai ales de străzi pe care să circule în siguranță. În plus, tot cu sprijinul Guvernului, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), vor fi amenajate parcuri în satele Corni și Măcișeni, în valoare de peste 500.000 de lei.

Și la Țepu, primarul PSD Călin Rugină investește milioane de euro în dezvoltarea comunei. Primul proiect ce a dat startul realizărilor este ”Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare, în vederea realizării de centrală termică şi grupuri sanitare la Școala cu clasele I-VIII din Ţepu”, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Grație acestei investiții, de peste 3,2 milioane de lei, elevii vor beneficia de o școală modernizată, cu dotări noi, pentru condiții adecvate de studiu și educație.

Postări asemănătoare

Catalin Stancu (USR Braila): Îl susținem în turul doi pe Klaus Iohannis

Reperul

Proiectul liberalului Vasile Varga privind eliminarea taxei pe apa pluvială, APROBAT în Parlament

Reperul

Klaus Iohannis si-a depus candidatura pentru alegerile prezidentiale

Reperul