Reperul
Politic

Comunele Gohor, Nămoloasa, Cudalbi, Cuca și Vârlezi, modernizate cu bani de la Guvern

Cu fonduri guvernamentale, în comuna Gohor se fac investiții de peste 25 de milioane de lei. Banii sunt investiți în modernizarea drumurilor, modernizarea unităților de învățământ, în rețele de apă și de canalizare, dar nu numai. Administrația PSD din Gohor, condusă de primarul Gelu Sîrghie, are nu mai puțin de șapte proiecte de amploare finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Cei mai mulți bani vor fi investiți pentru înființarea sistemului de alimentare cu apă și de canalizare în satele Poșta și Gara Berheci – peste 12 milioane de lei. Autoritățile din Gohor vor mai investi fonduri guvernamentale pentru modernizarea a două școli în satele Gohor și Berheci, dar și pentru demolarea și construirea unei școli primare în satul Ireasca. Un proiect finanțat prin PNDL, în valoare de 2.835.796 lei, care a vizat modernizarea mai multor străzi, a fost finalizat.  

Și în comuna Nămoloasa, primarul PSD Adrian Răsmeriță și echipa sa investesc, din fonduri guvernamentale, prin PNDL și PNDR, aproape 26 de milioane de lei. Două dintre proiecte, a căror valoare se ridică la 6 milioane de lei, au fost finalizate. Autoritățile au asfaltat mai multe drumuri și au extins și modernizat Școala Gimnazială nr.1. Administrația PSD va mai investi peste 12 milioane de lei în modernizarea infrastructurii rutiere și peste 4,6 milioane de lei în construcția sistemului de canalizare și extinderea rețelei de apă potabilă.

De investiții majore, finanțate prin programele naționale de dezvoltare ale Guvernului, beneficiază și comuna Cudalbi, condusă de primarul PSD Ștefan Drugan. Autoritățile vor derula patru proiecte importante pentru comunitate care însumează aproape 30 de milioane de lei. Cei mai mulți bani vor fi investiți pentru extinderea sistemului de canalizare a apelor uzate (faza I), reușind să obțină pentru acest proiect o finanțare de 20 de milioane de lei. Bani guvernamentali vor fi investiți, la Cudalbi, și în îmbunătățirea rețelei de drumuri.

Și în comuna Cuca sunt susținute, cu fonduri guvernamentale, o serie de investiții pentru modernizarea drumurilor, dar și pentru extinderea alimentării cu apă în zona Satul Nou, precum și pentru înființarea rețelei de canalizare și a unei stații de epurare. Investițiile finanțate cu fonduri prin PNDL, în comuna Cuca, se ridică la 20 de milioane de lei.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală vin fonduri consistente și în comuna Vârlezi, condusă de primarul PSD Ștefan Patriche. Autoritățile locale investesc în modernizarea unei școli din satul Crăiești, în construirea unei grădinițe cu program normal, cu două grupe, în localitatea Vârlezi, dar și în rețeaua de infrastructură. În total, cinci proiecte de investiții ale autorităților din Vârlezi beneficiază de fonduri guvernamentale, în valoare de 14,4 milioane de lei.

Postări asemănătoare

Circa 7.000 de gălăţeni au plecat la mitingul PSD din Capitală – GALERIE FOTO

Nica, sfat pentru Pucheanu și Fotea: Să nu se împiedice!

Sorin Rugină

Cristian Gîscă a demisionat de la conducerea Organizației Municipale PNL Galați

Reperul