Reperul
Politic Social

Comunicat de presă: Conferința „Youth Matter. Speak Out Loud”

Sâmbătă, 16 iunie, Sala Senatului a Universității „Danubius” a fost  gazda Conferinței „Youth Matter. Speak out loud”. Timp de cinci ore, peste 35 de participanți, studenți, dar și reprezentanți ai societății civile au dezbătut teme de interes, precum Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă a Organizației Națiunilor Unite, democrație participativă, legea avertizării de integritate, sau mentalitate și reacție civică. Dezbaterile au adus în prim plan și provocările cu care România se confruntă în prezent, printre care: afacerile fără etică, știința fără umanitate, politica fără principii, cunoașterea fără caracter sau plăcerea fără conștiință.

Evenimentul a fost organizat de către CSL (Cluburile Studențești Liberale), filiala Galați, în parteneriat cu Universitatea „Danubius” și i-a avut ca invitați pe Victor Alistar, membru din partea societății civile în cadrul  Consiliului Superior al Magistraturii și Director executiv Transparency Internațional România, și pe Ioana Covei, Delegat de tineret al României la ONU.

„Ne dorim ca tinerii să cunoască mecanismele pe care le au la dispoziție pentru a-și putea duce obiectivele pe agenda publică națională sau internațională, iar acolo vocea lor să fie una puternică. Mai mult decât atât, este imperios ca noua generație să aibă oportunitatea de a fi parte integrată în mișcarea globală, atât ca beneficiari sau stakeholderi, cât și ca actori activi de tipul watchdog” – Andra Costache, Președinte CSL Galați.

Conferința „Youth Matter. Speak out loud” a dat startul unei serii extinse de evenimente care se vor desfășura pe 3 direcții strategice: educație politică, identificarea și analiza nevoilor tinerilor și inițiative studențești.

Biroul de Presă

CSL GALAȚI

Postări asemănătoare

Cantină nouă la Universitatea ”Dunărea de Jos”

Maria Vlad Romaniţă

Salvați Copiii: În România, un copil din doi este afectat de analfabetism funcţional, este supus unei forme de abuz, iar un copil din trei trăieşte în risc de sărăcie

Reperul

PSD Brăila cere demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului

Reperul