Reperul
Eveniment

Comunicat de presă: Obiectivul CS Șah Club Galaţi în 2018, clasarea pe podium la Superliga Națională de Șah pe echipe masculine de seniori

COMUNICAT DE PRESĂ

CS ”Șah Club Galați”, singurul club din Galați cu echipe de seniori în prima ligă a șahului din România atât la masculin, cât și la feminin, și-a propus în anul 2018 să-și consolideze poziția de leader zonal și regional, prin asumarea unor obiective îndrăznețe.

În premieră pentru un club gălățean de șah, în 2017 CS ”Șah Club Galați” a aliniat echipe în Superliga Națională de Șah atât la seniori, cât și la senioare, la Superliga Masculină – locul VI, ceea ce reprezintă cea mai bună clasare a unei echipe gălățene pe prima scenă a șahului masculin românesc după 1989, iar la Superliga Feminină am participat cu o echipă alcătuită exclusiv din junioare din Galați, cu medie de vârstă sub 13 ani.

Clubul Sportiv ”Șah Club Galați” își propune pentru 2018 clasarea pe podium la Superliga Națională de Șah pe echipe masculine de seniori – o altă premieră pentru șahul gălățean după 1989, motiv pentru care și-a propus întărirea echipei de seniori.

Transferuri de top la CS ”Șah Club Galați”

CS ”Șah Club Galați”  a reușit sa transfere doi  jucători și antrenori de top din România, de la actuala campioană, Medicina Timișoara:

  • Maestrul Internațional George-Cătălin Ardelean, căpitanul echipei campioane și fost antrenor al lotului național de seniori al României;
  • Marele Maestru Internațional Alin Mile Berescu, actualul antrenor al lotului național de seniori al României).

Pe lângă forța de joc, cei doi sunt recunoscuți și pentru calitățile lor deosebite ca teoreticieni și antrenori de top, fiind intens solicitați la toate programele de pregătire organizate de Federația Română de Șah cu loturile naționale de juniori și seniori. Ambii sportivi erau deja apropiați de CS ”Șah Club Galați”, unde sunt implicați de mai mulți ani în pregătirea juniorilor noștri.

MI George Cătălin Ardelean a obținut ca jucător peste 30 medalii naționale, atât la juniori, cât și la seniori, atât la individual, cât și la echipe. Pe plan internațional a obținut un loc II la Campionatele Mondiale pentru echipe de juniori, un loc IV la Campionatele Europene de juniori și un loc V la Campionatele Mondiale de juniori. Ca antrenor a obținut nenumărate medalii atât la individual, cât și la echipe, ultimele performanțe deosebite fiind titlurile obținute ca antrenor jucător cu echipa Medicina Timișoara și locul VII obținut de Echipa Națională a României la Campionatele Europene din 2017.

MM Alin Mile Berescu a obținut primul titlu de campion național de juniori încă de la vârsta de 9 ani. Au urmat mai multe titluri naționale, devenind chiar și vicecampion mondial de juniori. La echipe a devenit Campion Mondial de Juniori cu  Echipa Națională  României în 1996 și a obținut mai multe titluri de campion național cu echipa de seniori ”AEM Luxten Timișoara”.

CS ”Șah Club Galați” este aproape de încă un transfer important, un Mare Maestru cu punctaj ELO în  jur de 2.700 de puncte, ceea ce va face ca echipa masculină de seniori a CS ”Șah Club Galați” să fie una extrem de puternică și competitivă, cu șanse reale la podium în 2018.

Componența actuală echipei CS ”Șah Club Galați” din Superliga Masculină:

  • MI Serghei Vedmediuc, Elo 2467
  • MM Alin-Mile Berescu, Elo 2456
  • MI George-Cătălin Ardelean, Elo 2479
  • MI Ruslan Soltanici, Elo 2405
  • MI Lucian Filip, Elo 2401
  • MI Dan Văsieșiu, Elo 2379
  • MI Cătălin Cârmaciu, Elo 2370, căpitanul jucător al echipei
  • MF Victor Văsieșiu, Elo 2326.

De asemenea, CS ”Șah Club Galați” și-a propus promovarea echipei a II-a de seniori din Divizia B (liga a III-a) în Divizia A (liga a II-a), astfel încât la finalul sezonului competițional 2018, CS ”Șah Club Galați” să fie reprezentat cu echipe de seniori în toate diviziile naționale.

Totodată, s-a întărit și echipa feminină de Superligă, alături de junioarele noastre s-a realizat transferul Maestrei Internaționale Cristina-Valeria Văsieșiu, unde sperăm la o clasare mai bună în 2018 (la feminin este 1 singură divizie – Superliga Națională).

Președinte CS ” Șah Club Galați ”

Ing. Adrian Smărăndoiu

Postări asemănătoare

(VIDEO) Armă de vânătoare ascunsă într-o boxă

Maria Vlad Romaniţă

Brăilean dispărut într-un canal de irigații în timp ce încerca să își salveze calul de la înec

Reperul

Amendați și cu marfa confiscată pentru că nu aveau acte

Maria Vlad Romaniţă