Reperul
Cultural

Conacul de la Costache Negri, reabilitat

Lucrările de restaurare a Casei Memoriale „Costache Negri” (Conacul de la Mânjina), locul unde s-a plămădit Unirea de la 1859, sunt în plină desfășurare.

„În acest moment, se lucrează la restaurarea șarpantei, care va fi refăcută după modelul original, cel folosit acum aproape 200 de ani, când a fost construit acest conac. Constructorul a finalizat și partea de injectări la interior, o tehnică folosită pentru eliminarea umidității și creșterea rezistenței pereților. De asemenea, se lucrează și la partea de instalații.

Imediat ce vremea va permite, constructorul va demara și lucrările de restaurare a elementelor din lemn. Lucrările sunt implementate de către Institutul Național al Patrimoniului, în cadrul unei investiții de peste 1,1 milioane de euro. Conacul de la Mânjina face parte din traseul Micii Uniri, alături de Casa “Cuza Vodă”, recent reabilitată și redeschisă, și Palatul de la Țigănești, pe care l-am preluat în administrare și pe care îl vom reface așa cum arăta acum aproape 200 de ani”, transmite Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Postări asemănătoare

Revista Nautilus a editurii Nemira se relansează sub coordonarea lui Marian Coman

Reperul

150 de ani de la premiera mondială a operei Aida

Reperul

Începe Festivalul Internațional „Leonard” – ediția a XVI-a

Reperul