Reperul
Eveniment Galati Social

Concluzia inspectorilor DSP: Ventilația ineficientă, cauza apariției viermilor într-una din băile Spitalului de Copii din Galați

* Inspectorii i-au recomandat conducerii spitalului să remedieze problema *

Ventilația ineficientă față de poziționarea cădiţelor de duș. Aceasta a fost cauza care a dus la apariția viermilor într-o baie a Spitalului de Copii din Galați, pe fondul acumulării de umezeală. Este rezultatul anchetei demarate de DSP Galați după ce în presă și pe site-urile de socializare au apărut imagini cu viermi într-una dintre băile spitalului.

“Viermii prezentați în mass-media ar fi putut apărea în urma umidităţii excesive din grupul sanitar reclamat, ca urmare a ventilației artificiale ineficiente. Menționez că acest salon face parte dintr-o secție de curând renovată, cu instalație sanitară nouă. S-a recomandat asigurarea ventilației corespunzătoare din grupurile sanitare prin modificarea sistemului de poziționare a cădiţelor pentru duş, astfel încât să se permită curăţarea, dezinfecția și dezinsecția corespunzătoare a pavimentelor, inclusiv sub cădiţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Galați, Liliana Iordăchescu.

Controlul a avut loc în această dimineață la spital. Nu au mai fost găsite alte băi cu probleme similare. Conducerii spitalului i s-a recomandat să ia măsuri pentru a remedia aceste probleme.

Reamintim că, acum două zile, imagini cu viermi filmate în baia unui salon al Spitalului de Copii din Galaţi au devenit virale pe site-urile de socializare.

Citește și:

Viermi în baia unui salon din Spitalul de Copii de la Galați – VIDEO

Postări asemănătoare

15 brăileni confirmați cu COVID 19

Reperul

Despăgubiri de 10.000 de euro pentru o copilă atacată de câini în curtea Spitalului Tg. Bujor, dar şi pentru părinții acesteia

Cadouri pentru copii de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate

Maria Vlad Romaniţă