Reperul
Eveniment Galati

Condamnat la închisoare cu executare pentru uciderea unui câine

Decizie în premieră dată de magistrații Curții de Apel Galați. Un bărbat care acum trei ani a ucis un câine, a ajuns astăzi în spatele gratiilor.

 ”După trei ani de judecată pentru cățelul care mi-a fost omorât, acum s-a luat decizia definitivă de a pedepsi agresorul. Mă bucur nespus de mult că i-au dat pedeapsa maximă. A fost condamnat la un an de zile cu executare. Astăzi când am plecat de acasă, l-am văzut în fața blocului cu bagajul. Se pregătea pentru închisoare, cred. O să îmi plătească daune de 5000 de lei, dar nu mă interesează banii; oricum o să îi donez la Help Lăbuș”, a spus Laurențiu Costel Bocioc,  proprietarul câinelui omorât.

Reprezentanții asociațiilor de protecție a animalelor spun că acesta este un semnal de alarmă și pentru cei care nesocotesc drepturile animalelor.

”Este o victorie amară a întregii societăți!  Tot românul din mediul rural, din mediul urban să înțeleagă că orice formă de abuz, maltratare și ucidere cu intenție a animalelor se pedepsește în această țară și, mai nou, cu închisoare cu executare”, a spus Ana Maria Dandeș, reprezentant Asociația Help Labuș.

Rita, un Amstaff în vârstă de 13 ani a fost înjunghiată de mai multe ori de vecinul stăpânului său. Totul a pornit de la niște țurțuri de gheață pe care stăpâna Ritei îi curăța și ar fi căzut în balconul autorului. Acesta a ieșit furios pe scară și a încercat să își înjunghie vecinul, dar câinele i-a sărit în ajutor și i-a salvat viața. Din păcate, Rita a murit din cauza multiplelor lovituri de cuțit.

Postări asemănătoare

Autoturism declarat furat din Franţa, depistat la intrarea în România

Maria Vlad Romaniţă

Explicații Raed Arafat. De ce avertizările RO-Alert ajung uneori în timpul producerii fenomenelor meteo

Reperul

Elevi atacați cu un cuțit la doi pași de sediul IPJ Brăila

Reperul