Reperul
Social

Condiții noi pentru deschiderea farmaciilor

Parlamentarii vor să reglementeze o distanță minimă de amplasare de cel puțin 500 de metri între două farmacii, în aceeași localitate. Potrivit unui proiect înregistrat la Senat, farmaciile comunitare vor funcţiona conform unui aviz obligatoriu acordat de Colegiul farmaciştilor. Iniţiativa legislativă care vizează modificarea şi completarea Legii farmaciei nr. 266/2008 a fost depusă la Senat, ca primă cameră sesizată.

Înfiinţarea unei farmacii comunitare în mediul urban şi rural se face în funcţie de numărul de locuitori atestat prin document emis de autoritatea administraţiei publice locale, potrivit datelor existente la Institutul Naţional de Statistică, mai prevede proiectul.

Legea 266/2008 stipulează: „Înființarea unei farmacii comunitare în mediul urban se face în funcție de numărul de locuitori, dovedit prin adeverință eliberată de autoritatea administrației publice locale, după cum urmează:

a) în municipiul București, o farmacie la 3.000 de locuitori;

b) în orașele reședință de județ, o farmacie la 3.500 de locuitori;

c) în celelalte orașe, o farmacie la 4.000 de locuitori.”

„Farmacia comunitară funcţionează pe baza autorizaţiei de funcţionare emise de Ministerul Sănătăţii, în condiţiile prezentei legi şi a avizului de funcţionare acordat de Colegiul Farmaciştilor din România, prin colegiile farmaciştilor teritoriale judeţene sau al municipiului Bucureşti”, mai prevede propunerea legislativă.

Postări asemănătoare

Campania de vaccinare antigripală este în toi în județul Galați

Maria Vlad Romaniţă

Valabilitatea permisului de conducere se va majora pentru șoferii de până la 70 de ani

Reperul

Atenție, se închide Faleza!

Reperul