Reperul
Eveniment Galati

Conductă magistrală de gaze spartă de un muncitor neatent

Incident provocat de un muncitor care lucra la reabilitarea carosabilului pe strada Brăilei, în zona blocului Privilege. O manevră greșită făcută cu un excavator a dus la ruperea unei conducte de gaz și a apărut pericolul unei explozii. Cei care locuiesc în zonă au sunat imendiat la 112.

„Eu locuiesc la etajul doi şi am auzit un fâşâit puternic, dar m-am gândit că taie asfaltul cu lama. A început să miroasă a gaz. Am ieşit în balcon şi mi-am dat seama că de afară miroase foarte tare a gaz. Muncitorii ăştia vietnamiezi, cu excavatorul, au spart o magistrală de gaz, cred, pentru că era foarte mut abur. Am sunat la 112. Muncitorii nu cred că au anunţat pe nimeni, pentru că fugiseră în sus spre spital, ei sunt vietnamiezi, nu cred era nici un român.

Pompierii au intervenit cu doua autospeciale, au asigurat zona și au evacuat aproximativ 30 de persoane care locuiesc în blocul din apropiere.

„Prin apel la 112 am fost anunţaţi despre o avarie la o conductă magistrală de gaz în zona blocului Privilege, de pe strada Brăilei. Ne.am deplasat cu două autospeciale. La momentul în care echipajele au ajuns aici au observat degajări mari de gaz, au fost evacuate persoanele de la agenbţii economici de la parterul blocului , aproximativ 30 de persoane, şi înştiinţaţi ceilalţi locatari pentru a nu folosi flacără deschisă şi pentru a se autoevacua. Scurgerea de gaz a fost oprită, circulaţia pietonală şi cea rutieră de pe strada Brăilei, a fost oprită timp de 30 de minute. Nu mai există pericol în zonă. Urmează ca cei de la Distrigaz să rezolve avaria şi să reia alimentarea cu gaz. A fost pericol pentru că era o degajare masivă de gaz, fiind conductă magistrală, deci orice foc deschis putea produce o aprindere a gazului”, lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt ISU Galaţi.

Polițiștii au blocat traficul pietonal și rutier. „În urma sesizării primite, poliţiştii Secţiei 3 şi cei ai Biroului Rutier au luat măsuri de restricţionarea traficului rutier şi pietonal în zona afectată. De asemenea, poliţiştii i-au anunţat pe cei care locuiesc în zona limitrofă să nu folosească focul deschis”, cms. şef Cristina Tatulici.

Primăria a deschis o anchetă pentru a afla cine se face raspunzator de producerea incidentului. „Este o problemă a constructorulu. Vorbim despre un amplasament care a fost predat. Totuși se vor lămuri exact cele întamplate”, a precizat Ovidiu Matache, reprezentantul Primăriei Galati,

În urma incidentului nu s-au inregistrat victime.

Postări asemănătoare

Conducea cu 183 km/h pe un sector de drum cu limitare la 90km/h! Ce sancţiuni a primit

Maria Vlad Romaniţă

Gălățean de 53 de ani, călcat de tren la Filești

Maria Vlad Romaniţă

O mamă și-a abandonat fetițele de 1 și 4 ani în casă. Ele au fost găsite malnutrite și deshidratate

Maria Vlad Romaniţă