Reperul
Eveniment Eveniment

Consiliere psihologică pentru mame, după ce au născut

Parlamentarii vor să completeze Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, în sensul introducerii posibilității ca, după naștere, mamele să beneficieze de servicii de consiliere psihologică postnatală.

Astfel, mămicile vor putea beneficia, cu condiția să fie asigurate în sistemul de sănătate, de servicii de consiliere psihologică pe o perioadă de 126 de zile după naştere, la cerere, pentru un număr de maximum șase ore.

Toate acestea vor fi stabilite împreună cu medicul de obstetrică-ginecologie şi psihologul din cadrul maternității în care s-a născut copilul.

Conform inițiatorilor măsurii, “în prezent, maternitățile prevăd în structura organizatorică a spitalului, la sectorul ambulatoriu, printre cabinetele de consultații și tratamente, și cabinetul psihologic, cabinet ce poate asigura serviciul de consiliere psihologică a femeilor”.

Intervalul de 126 de zile în care vor putea solicita mamele consiliere psihologică este identic cu perioada concediului de maternitate și a fost stabilit, de fapt, prin cumularea celor două perioade de 63 de zile de concediu la care au dreptul femeile însărcinate, respectiv concediul de sarcină (prenatal) și cel de lăuzie (postnatal).

Postări asemănătoare

Cursuri GRATUITE de IT pentru adolescente

Reperul

Biciclist mort după ce s-a dezechilibrat. Bărbatul mirosea puternic a alcool

Maria Vlad Romaniţă

Amendată pentru că nu și-a îngrijit animalul de companie

Reperul