Reperul
Eveniment Eveniment

Consiliere psihologică pentru mame, după ce au născut

Parlamentarii vor să completeze Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, în sensul introducerii posibilității ca, după naștere, mamele să beneficieze de servicii de consiliere psihologică postnatală.

Astfel, mămicile vor putea beneficia, cu condiția să fie asigurate în sistemul de sănătate, de servicii de consiliere psihologică pe o perioadă de 126 de zile după naştere, la cerere, pentru un număr de maximum șase ore.

Toate acestea vor fi stabilite împreună cu medicul de obstetrică-ginecologie şi psihologul din cadrul maternității în care s-a născut copilul.

Conform inițiatorilor măsurii, “în prezent, maternitățile prevăd în structura organizatorică a spitalului, la sectorul ambulatoriu, printre cabinetele de consultații și tratamente, și cabinetul psihologic, cabinet ce poate asigura serviciul de consiliere psihologică a femeilor”.

Intervalul de 126 de zile în care vor putea solicita mamele consiliere psihologică este identic cu perioada concediului de maternitate și a fost stabilit, de fapt, prin cumularea celor două perioade de 63 de zile de concediu la care au dreptul femeile însărcinate, respectiv concediul de sarcină (prenatal) și cel de lăuzie (postnatal).

Postări asemănătoare

(VIDEO) Chestor C. Mototolea: „Nivelul economic al județului a scăzut foarte mult și asta generează infracționalitate”

Reperul

Curs de instruire în domeniul produselor cu indicație geografică

Reperul

Doi muncitori de la Apă Canal au leșinat în canalul colector de la Elice, la șapte metri adâncime

Maria Vlad Romaniţă