Reperul
Administratie Braila

Consilierul județean PNL Alexandru Bucălău: “Haideți să reparăm drumurile (…) cât să reziste mai mult de 24 de luni. Și poate nu mai așteptăm vara!”

Prezent la ședința ordinară a CJ Brăila, ce a avut loc astăzi, consilierul liberal brăilean, Alexandru Bucălău, a ținut să precizeze că, atunci când, într-adevăr, sunt spre binele tuturor cetățenilor, proiectele inițiate de președintele social – democrat al Consiliului, Francisk Chiriac, sunt votate inclusiv de liberali. Este și cazul proiectului privind repartizarea pe unități administrativ – teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată (TVA) alocate județului Brăila pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul 2021 și a sumelor estimate pe anii 2022-2024, despre care liberalul spune ca era necesar pentru a avea drumuri mai bune în județ. Bucălău atrage însă atenția că CJ Brăila mai are încă de lucrat la punerea în practică a proiectelor.

“A fost un proiect pe care și consilierii liberali l-au votat, în unanimitate, pentru că am fost de acord cu faptul că județul Brăila are nevoie de investiții majore în infrastructură. Cu toții ne dorim drumuri mai bune! Pentru acest an, conform raportului de specialitate, la nivelul județului Brăila au fost majorate sumele defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul în curs, cu suma de 3.776 mii lei. Repartizarea acestor sume pe UAT-uri se face de către CJ Brăila, prin hotărâre, după consultarea primăriilor, în funcție de lungime și starea tehnică a drumurilor, astfel Direcția Tehnică și Lucrări Publice din cadrul CJ Brăila a propus repartizarea, în 2021, a sumei de 9.440 mii lei, iar pentru perioada 2022-2024 estimarea anuală este de ordinul a 5.664 mii lei.  <<Aceste sume, completate cu bani din veniturile proprii ale CJ Brăila, ar urma să fie investite în lucrări de întreținere, pe timp de vară, a drumurilor județene din Brăila>>, după cum scrie în documentația proiectului. 

Problema este alta. Noi votăm, înțelegem necesitatea investițiilor, doar că punerea în practică a reabilitării drumurilor din județ lasă de dorit. Un exemplu este și DJ211, dar și Viziru-Bordei Verde – DN2B, care este decopertat și abandonat în felul acesta de 3, 4 luni și mă îndoiesc că va fi reparat până în iarnă, doar avem precedent, segmentul de drum Șuțești-Ianca pe care l-a prins iarna trecută așa cum se putea mai rău. Așadar, haideți să reparăm drumurile, dar nu oricum! Cu responsabilitate, cât să reziste mai mult de 24 de luni. Și poate nu mai așteptăm vara!”, a subliniat liberalul brăilean. 

Postări asemănătoare

Varga (PNL): Plata exproprierilor pentru construcția Podului peste Dunăre, amânată nepermis până la un termen necunoscut

Reperul

A fost aprobat bugetul judeţului Galaţi pentru anul 2021

Reperul

B.Rodeanu propunere pentru o bază mobilă de cercetare pe Dunăre

Reperul