Reperul
Administratie Galati

Consiliul Local Galați a aprobat extinderea UPU de la Spitalul de Copii

* Proiectul are un buget de 9,3 milioane de lei, iar cei mai mulți bani vin de la Uniunea Europeană *

“Consiliul Local, întrunit, marți, 18.09.2018, în ședință extraordinară, a aprobat, la inițiativa primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, două proiecte cu finanțare europeană. Unul dintre acestea este proiectul de hotărâre privind aprobarea realizării proiectului “Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Compartiment Primiri Urgențe – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Ioan” Galați” și a cheltuielilor legate de proiect. Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea infrastructurii serviciilor de sănătate și a gradului de adresabilitate a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Ioan” Galați, prin creșterea calității serviciilor de asistență medicală specializată”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Spitalul de Copii de la Galați este unicul de acest fel din regiunea de sud-est a țării și are 38.000 de potențiali pacienți pe an, cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani.

Valoarea totală a proiectului este de 9.365.418,29 de lei (cu T.V.A.), din care 6.785.757,50 de lei reprezintă cheltuielile finanțate cu fonduri europene, iar 2.579.660,79 de lei cheltuielile asigurate din surse proprii.

Cererea de finanțare a fost depusă în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale.

Proiectul prevede, între altele, extinderea Unității de Primire Urgențe prin realizarea unui corp cu regim de înălțime S+P+E și reabilitarea/extinderea instalațiilor și rețelelor sanitare, de apă-canalizare, termice și electrice.

Trebuie spus că, prin intermediul unui alt proiect, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ,,Sf. Ioan” Galaţi va dispune și de un nou corp de clădire destinat ambulatoriului, de noi echipamente medicale și de cabinete modernizate, investiții estimate la 14.391.146,10 lei.

Postări asemănătoare

Sedință tragicomică. Un necunoscut a votat timp de 27 de minute în locul unui consilier local

Maria Vlad Romaniţă

Primarul Galaţiului despre Jungle Splash: O pată pe obraz. Nu voi lăsa lucrurile aşa!

Sorin Rugină

Anunţ important: Primarul Ionuţ Pucheanu îi propune CL ca gălăţenii care îşi izolează termic blocurile să plătească mai puţin

Reperul