Reperul
Eveniment

Consiliul Național al Elevilor, despre restructurarea ARACIP: Actul de evaluare a calității din școli nu va mai fi unul autonom și obiectiv

Consiliul Național al Elevilor “se opune cu fermitate modificărilor aduse asupra structurii organizatorice a ARACIP în această formă”, transmite organizația într-un comunicat de presă, ca răspuns la proiectul de hotărâre de guvern care vizează restructurarea Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar.

Consiliul subliniază că proiectul “se vrea a fi unul reformator pentru această instituţie, cu toate că modificările propuse nu au un asemenea efect”, în contextul în care, notează Consiliul, “din cei 20 de membri ai forului care va lua cele mai importante decizii referitoare la acreditarea şi autorizarea unităţilor de învăţământ, doar 4 sunt angajaţi ai ARACIP, experţi în evaluarea calităţii”.


“‘Reforma’ ARACIP este, din nefericire, doar o limitare evidentă a misiunii ARACIP, care va avea consecinţe grave în întregul sistem educaţional. Prin proiectul lansat în consultare publică, pare că se doreşte ca atribuţiile acestei instituţii să fie subminate, lăsând cele mai importante decizii în mâinile unor persoane fără expertiză în domeniul educaţiei. O astfel de reconfigurare a ARACIP reprezintă un vădit blocaj în asigurarea calităţii învăţământului românesc”, a declarat Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.”

Postări asemănătoare

Incendiu la un saivan în Tămăoani

Maria Vlad Romaniţă

Încă o școală din Galați are un elev confirmat cu noul coronavirus

Maria Vlad Romaniţă

Incident cu multe semne de întrebare

Maria Vlad Romaniţă