Reperul
Administratie Galati

Construcțiile ilegale ar putea intra în legalitate

Primăria municipiului Galați anunță că începând din luna august a acestui an se vor putea depune documentele de intrare în legalitate a unor construcții executate fără autorizații la parterul blocurilor (balcoane), conform procedurii de reglementare aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 187/15.04.2021.

În prima etapă, persoanele care solicită intrarea în legalitate trebuie să depună la sediul primăriei o solicitare privind încadrarea construcției în prevederile regulamentelor locale de urbanism. Cererea trebuie să fie însoțită de următoarele documente: ridicare topografică în sistem STEREO 70, atât pentru extinderea propusă spre reglementare, cât și a balconului de la etajul superior (proiecție la sol), un plan de situație și fotografii de la fața locului.

 Una din condițiile de bază pentru intrarea în legalitate este ca suprafața construită a extinderii să fie cu maxim 50 % mai mare față de suprafața balconului de la etajul I.

            Documentele din prima etapă se pot depune la sediul Primăriei municipiului Galați începând din 2 august 2021, în fiecare zi de luni, între orele 9.00 și 12.00, și miercuri, între orele 13.00 și 16.00.

Postări asemănătoare

S-a stabilit clar care sunt localitățile limitrofe Galațiului și Tecuciului între care se poate circula fără declarație pe propria răspundere

Maria Vlad Romaniţă

Pucheanu: “Încercăm să ne urbanizăm”

Sorin Rugină

Şantierul Naval Damen Galaţi ȋşi continuă activitatea prin rotaţia personalului

Reperul