Reperul
Administratie Galati

Contracte de finanțare pentru combaterea infecțiilor nosocomiale

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat, astăzi, în prezența ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, cinci contracte de finanțare pentru dotarea spitalelor din subordinea Consiliului Județean cu aparatura și echipamentele necesare  reducerii și prevenirii  infecțiilor nosocomiale. Valoarea contractelor semnate este de 36.101.257 de lei, iar cele cinci spitale care vor beneficia de aceste echipamente sunt: Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Cuvioasa Parascheva”, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci și Spitalul Orășenesc Târgu Bujor.

“Am semnat cinci contracte extrem de importante pentru sistemul sanitar gălățean, în valoare de peste 36 de milioane de lei (7,2 milioane de euro). Practic, toate spitalele din subordinea Consiliului Județean Galați vor fi dotate cu aparatură pentru a elimina cât mai mult posibil și a preveni infecțiile intraspitalicești, adică acele infecții dobândite de către pacient în spital. Sunt sute de echipamente care vor ajuta spitalele să lupte inclusiv cu acele bacterii rezistente la antibiotice. Aparatura va fi folosită pentru sterilizarea instrumentarului medical, dezinfecția și decontaminarea spațiilor, depistarea și analiza microorganismelor, verificarea normelor de igienă și instruirea personalului medical. Cele mai multe echipamente, peste 400, vor fi achiziționate pentru Spitalul Județean, în special pentru Blocul Operator”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Pe lista echipamentelor care vor fi achiziționate se află: analizatoare automate pentru identificarea microorganismelor, nebulizatoare automate cu ceață uscată, sisteme de decontaminare a aerului, mașini automate pentru dezinfecția instrumentarului, aparate pentru dezinfecție cu aburi, sisteme de neutralizare a materialelor contaminate, sisteme de filtrare și tratare a aerului, sisteme de curățare și dezinfecție prin abur, aparatură de dezinfecție termică antibacteriană a instrumentarului medical, dispozitive de evidențiere a încărcăturii microbiologice din aer sau sisteme de control a igienei mâinilor. Finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Postări asemănătoare

Razboi al declarațiilor între președintele C.J. Brăila Iulian Chiriac și deputații liberali Varga și Roman pe tema eliberării certificatelor de urbanism

Reperul

Intersecție închisă traficului

Reperul

Se reia circulația pe digul Brăila-Galați

Reperul