Reperul
Eveniment Galati

Controale ale DSVSA după extinderea focarelor de pestă porcină

Autoritățile sanitar-veterinare au început controale în județul Galați. Acțiunile fac parte dintr-un plan de acțiune pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane.

Un astfel de control al DSVSA s-a desfășurat recent o carmengerie din Liești.

„În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat cinci sancțiuni contravenționale, una, în valoare de 10 000 lei, pentru neemiterea bonului fiscal pentru bunuri livrate și servicii prestate, și patru, în valoare de 30 400 lei, pentru încălcarea normelor sanitare veterinare cu privire la comercializarea alimentelor, pentru încălcarea normelor privind igiena spațiului de producție și pentru carne neexpertizată. Totodată, au fost confiscate 500 de kilograme de carne și produse din carne, precum și suma de 400 lei”, se arată într-un comunicat de presă.

În tot acest timp, pesta porcină continuă să se extindă în județul Galați. Un nou focar a fost semnalat astăzi într-o gospodărie din marginea sudică a municipiului Galați, în cartierul Barboși.

S-a decis astfel uciderea preventivă a suinelor din această gospodărie și s-a instaurat o zonă de protecție în jurul focarului, de minim 3 km, și o zonă de supraveghere în jurul focarului, de minim 10 km, care include zona de protecție, cuprinzând localitățile Galați, Smârdan, Șendreni, Șerbeștii Vechi, Traian, IC Brătianu (județul Tulcea), Vădeni și Baldovinești (județul Brăila), precum și Fondurile de vânătoare 1 Șendreni, 44 Tulucești și 43 Galați.

În aceste zone, deplasarea și transportul porcilor pe drumurile publice sunt interzise, cu excepția cazului când sunt avizate de autoritatea veterinară.

Postări asemănătoare

Universitatea Dunărea de Jos, 70 de ani de existență!

Reperul

Gălățeni în carantină, după ce s-au întors din Italia

Maria Vlad Romaniţă

Amenințarea COVID 19 în Galați încă nu a trecut

Maria Vlad Romaniţă