Reperul
Eveniment Galati

Controale contestate

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea și managerul Spitalului de Urgență, Alina Dobrea contestă felul în care a acţionat şi a făcut verificarea echipa de la Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii.

La ora actuală, 166 de cadre medicale din cea mai mare unitate sanitară a județului Galați sunt infectate cu noul coronavirus. Totodată, o secție a fost închisă azi pentru dezinfecție și alta va fi închisă mâine, tot din aceeași cauză. Odată cu apariția focarului de COVID-19 la spital, s-a luat în calcul felul în care s-au făcut anchetele epidemiologice de către specialistul instituției medicale. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, la ultima vizită la Galați, că epidemiologul spitalului, care are contract și cu DSP Galați și cu alte trei spitale, nu i-a putut prezenta anchetele complete și că epidemiologii din Constanța, dar și Corpul de Control al Ministerului Sănătății au fost trimiși la spitalul gălățean pentru a evalua situația.

Managerul Spitalului, Alina Dobrea, susține însă că epidemiologii de la Constanța au acționat superfical, au făcut o verificare mai mult de formă decât de fond și au plecat repede, deși ar fi trebuit să sprijine unitatea medicală. Mai grave sunt însă acuzele aduse echipei Corpului de Control al Ministerului Sănătății, care nu ar fi verificat toate documentele.

”Au fost două echipe de control trimise de Ministerul Sănătății, una de epidemiologi și a mai fost o altă echipă de la Corpul de Control, o echipă formată dintr-un medic veterinar, un  jurist și un medic, cred radiolog. Nu cred că un medic veterinar sau un jurist are competența să verifice Spitalul Județean din punct de vedere al activității epidemiologice”, a precizat președintele C.J. Galați, Costel Fotea.

Și felul în care s-ar fi comportat un membru al echipei de control de la București a ridicat iar semne de întrebare. ”A venit controlul de la Corpul de Control al domnului ministru. Doamna medic veterinar stătea într-un cabinet de la Direcția de Sănătate Publică, fumând țigară de la țigară, fără niciun fel de protecție”, a spus Alina Dobrea, managerul Spitalului de Urgență.

Aceleași surse susțin că, în urma controlului a reieșit că spitalul respectă circuitele și are și dezinfectanți, dar nu neagă că au existat cazuri în care personalul nu a folosit echipamentul de protecție și a fost amendat. Referitor la controlul realizat de către inspectorii sanitari ai DSP Galați la Spitalul de Urgență, în urma căruia unitatea a fost amendată pentru că anchetele epidemiologice nu s-au făcut la timp, managerul Spitalului de Urgență a precizat că a contestat în instanță această amendă.

Postări asemănătoare

Conductă magistrală de gaze spartă de un muncitor neatent

Maria Vlad Romaniţă

Două mame și copiii lor, la un pas de moarte

Maria Vlad Romaniţă

Alegeri locale 2020 – Două dosare penale până acum la Brăila

Reperul