Reperul
Eveniment Galati

Controale la atelierele de dezmembrare a autoturismelor

Polițiștii gălățeni, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați și cei ai Gărzii de Mediu, au acționat pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite rezultate din operațiunile cu autovehicule dezmembrate sau scoase din uz. În urma controloalelor, autoritățile au descoperit 11 infracțiuni și au aplicat amenzi pentru cinci contravenții.

În perioada 21 – 25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul serviciilor Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Investigarea Criminalității Economice și Investigații Criminale, în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați și ai Gărții de Mediu au verificat 9 societăți comerciale de pe raza județului Galați, având ca principal obiect de activitate demontarea și dezasamblarea de mașini și echipamente scoase din uz. Cu ocazia controalelor efectuate, polițiștii au constatat că 4 dintre aceste societăți comerciale funcționează fără autorizație, întocmind în acest sens, dosare penale pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activități”, a precizat cms.șef Gabriela Costin, IPJ Galați.

Totodată, au fost constatate șapte infracțiuni de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri, precum și 5 contravenții constând în efectuarea de activități cu deșeuri fără a deține autorizație de mediu. Sancțiunile aplicate contravenienților au fost în valoare de 150 000 lei.

Postări asemănătoare

Crimă urmată de sinucidere la Independența

Maria Vlad Romaniţă

Filtre rutiere la intrările din Galați și Tecuci, de teama Coronavirusului

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Mașină incendiată în Micro 40

Maria Vlad Romaniţă