Reperul
Social

Controale în biserici, înainte de Paște

Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”General Eremia Grigorescu” al județului Galați au mers în control la mai multe biserici pentru a vedea dacă sunt asigurate măsurile de prevenire a incendiilor, având în vedere că în perioada următoare credincioşii vor participa în număr mare la slujbe.

”Verificăm dacă sunt asigurate următoarele măsuri: stabilirea regulilor şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor, cu accent pe utilizarea focului deschis, posibilitățile de evacuarea a persoanelor participante la slujbele religioase și menţinerea accesului liber pe căile de intervenţie; limitarea numărului de enoriași în lăcaşurile de cult, până la capacitatea normată şi menţinerea uşilor de pe căile de acces şi evacuare în poziţie deschisă; verificarea existenţei mijloacelor primă intervenție și stingere, instruirea personalului pentru cunoaşterea modului de funcţionare a stingătoarelor, a mijloacelor tehnice P.S.I. şi a posibilităţilor de alimentare cu apă în caz de incendiu; stabilirea modalităţilor de alertare operativă a forţelor de intervenţie, iar eventualele nereguli constatate sunt remediate operativ pe timpul controlului”, a declarat lt. col. Eugen Chiriță, purt. de cuv. I.S.U. Galați.

Pompierii din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență au fost instruiți și au primit sarcini pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi primă intervenţie la nevoie, în zona lăcaşurilor de cult.

Postări asemănătoare

Înapoi la școală – Fundația Inimă de Copil strânge ghiozdane pentru copiii din sud – estul României

Reperul

O eroare la DSP Galați l-a transformat pe un bărbat sănătos în bolnav de COVID-19

Maria Vlad Romaniţă

Finalizarea proiectului „CREȘTEREA PERFORMANȚEI ENERGETICE ȘI REABILITARE TERMICĂ CREȘA NR.1”

Reperul