Reperul
Eveniment Galati

Controale pe Dunăre

Polițiștii din cadrul Serviciului Transporturi Galați au acționat, timp de două luni, pentru creşterea siguranţei şi securităţii navigaţiei pe luciurile de apă navigabile, protejarea ecosistemului de pe tot cursul Dunării şi din zonele protejate. În cadrul acțiunii, au fost efectuate 400 de controale și legitimate peste 930 de persoane. Polițiștii au verificat 8 societăţi comerciale și 1316 autorizaţii, licenţe sau permise de pescuit. De asemenea, au fost controlate 524 de nave, dintre care 167 ambarcaţiuni de agrement, 6 schi-jet-uri, 2 nave pentru transport persoane, 6 bacuri, 343 de ambarcaţiuni de pescuit. 

În perioada de referință, au fost constatate 40 de infracțiuni, dintre care 28 prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, și 11 prevăzute de Legea nr. 191/2003 privind transportul naval. Totodată, polițiștii au aplicat 62 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 19 600 de lei, cele mai multe fiind prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura. În plus, au fost indisponibilizate 8 ambarcaţiuni, 24 de unelte de pescuit, 4 motoare de ambarcaţiune, 1 020 de kilograme de pește.

La activități au participat inspectori din cadrul Autorităţii Navale Române și specialişti aparţinând altor instituţii cu competenţă în domeniu: Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, Garda Naţională de Mediu, Administrația Națională Apele Române și Direcția Generală a Vămilor.

Postări asemănătoare

I.Cândea, dir. Muzeul Brăilei: ”E o ocară, la Brăila, să fii membru al Academiei”

Reperul

Noi focare de infectare cu COVID 19 în județul Galați

Maria Vlad Romaniţă

Autorul crimei de la fostul oficiu poştal, arestat. Victima, omorâtă pentru câteva cabluri din cupru

Maria Vlad Romaniţă