Reperul
Eveniment

Control amplu pe șosele în toată Europa

Autobuze, microbuze, precum și alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri vor fi oprite pentru control în aceste zile. Activitățile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale U.E.

Direcția Rutieră a Poliției Române va coordona, la nivel național, o nouă acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Acțiunea se va desfășura conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL)”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

Cei care fac controlul vor urmări în special dacă șoferii profesioniști respectă limitele legale de viteză, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a tahografelor, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, dar și dacă au documentele în regulă.

În cazul controalelor la trnsportatorii de marfă, vor fi vizate respectarea greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și îndeplinirea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Postări asemănătoare

A murit proprietarul apartamentului în care s-a produs explozia. Structura de rezistență a blocului în care a avut loc deflagrația a fost afectată

Maria Vlad Romaniţă

A ignorat ordinul de protecție și și-a agresat mama și fratele

Maria Vlad Romaniţă

MAI vine cu precizări: Posturile de poliție comunale nu au avut niciodată program non-stop. Situaţia a existat indiferent de acordarea sporului de 40%

Reperul