Reperul
Eveniment

Control amplu pe șosele în toată Europa

Autobuze, microbuze, precum și alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri vor fi oprite pentru control în aceste zile. Activitățile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale U.E.

Direcția Rutieră a Poliției Române va coordona, la nivel național, o nouă acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Acțiunea se va desfășura conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL)”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

Cei care fac controlul vor urmări în special dacă șoferii profesioniști respectă limitele legale de viteză, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a tahografelor, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, dar și dacă au documentele în regulă.

În cazul controalelor la trnsportatorii de marfă, vor fi vizate respectarea greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și îndeplinirea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Postări asemănătoare

Accident cu un transportor al Armatei Române. Mașina militară s-a înfipt într-un gard

Maria Vlad Romaniţă

Creștere îngrijorătoare a numărului de infectări cu noul coronavirus la Galați

Maria Vlad Romaniţă

Arhiepiscopul Dunării de Jos a votat la referendum

Maria Vlad Romaniţă