Reperul
Eveniment Galati

Copil de 10 ani, în spital cu răni grave, după ce a fost bătut de tată

Băiatul de 10 ani a ajuns la spital, după ce a fost lovit chiar de tatăl său. Părinții copilului sunt divorțați și chiar dacă micuțul se află în custodia mamei şi aceasta din urmă a plecat, fără să-i pese de soarta copilului. Băiatul era frecvent bătut de tată și mereu căuta refugiu la bunica paternă. Ea a fost cea care a alertat poliția. Copilul  este internat acum la Spitalul de Copii, având multiple traumatisme la membrele superioare. Medicii spun că are nevoie de cinci zile de spitalizare.

”Pacientul, în vârstă de 10 ani, a ajuns  la spital cu traumatisme la nivelul membrelor superioare. Este stabil, echilibrat din punct de vedere fizic și clinic. Rămâne de văzut, din punct de vedere psihologic, care sunt traumele. Din ce am înțeles, nu este prima oară când se întâmplă acest lucru în această familie și bineînțeles că traumele, mai ales la vârsta lui, vor lasă urme”, a precizat dr. Iuliana Moraru, director medical, Spitalul de Urgență pentru Copii, Galați.

Reprezentanții Direcției pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Galați au început deja o anchetă în acest caz. Copilul va rămâne la bunica paternă și se încearcă găsirea mamei și reunirea acesteia cu băiatul.

”Din anchetă a reieșit că băiatul a locuit cu tatăl în ultima perioadă; o atmosferă agresivă care a culminat cu această formă de agresivitate extrem de periculoasă pentru copil. În acest moment ne aflăm în procedura de întocmire a dosarului pentru a fi înaintat instanței cu propunerea de decădere din drepturi a tatălui abuzator”, a precizat Tania Călacan, purtător de cuvânt DGASPC Galați.

Tatăl copilului are 42 de ani, iar în present este cercetat pentru violențe și rele tratamente aplicate minorului. În ciuda faptului că bunica paternă ar fi insistat că individul să fie arestat preventiv, pentru că și bătrâna și băiatul sunt terorizați de el, procurorii au decis altceva .

”Din cercetări a reieșit că victima, un minor de 10 ani, ar fi fost agresat  de tatăl său. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați care a dispus față de acesta, măsura preventivă a controlului judiciar”, a explicat cms. șef Gabriela Costin, purt. de cuv. IPJ Galați.

Postări asemănătoare

Gospodărire Urbană păstrează “tradiţia” la Galaţi – stropeşte spaţiul verde şi pe ploaie

Elevii se vor întoarce la școală fizic pe 13 septembrie

Reperul

Trei pompieri gălățeni sunt infectați cu coronavirus

Maria Vlad Romaniţă