Reperul
Eveniment Galati

Copil sfâșiat de câinele bunicilor

Atac violent al unui câine asupra unui copil de 6 ani din Galați. Animalul este al  bunicilor paterni, plecați în Italia, iar animalul care este ținut în curtea vecină de cea în care locuiește copilul, este mai mult neîngrijit, de câteva săptămâni. Cu toate acestea, până acum, patrupedul nu a dat semne de agresivitate. Nimeni nu-și explică de ce animalul a trecut printr-o gaură din gard și a sărit la copil. Noroc de mătușa băiatului și a vecinilor care au reușit să salveze copilul din gura câinelui. Pentru că animalul era în continuare foarte agresiv, oamenii au cerut ajutor și abia după ce a fost tranchilizat au reușit să-l ducă la un padoc.

”Câinele este al tatălul. Ei sunt plecați. E o corcitura maidanez cu amstaff, dar oricum sunt câini răi. Eu cu soția eram în piață, am auzit copiii că țipau, am fugit repede…  Bine că au venit o vecină și cumnata mea, care era în casă. Cumnata l-a luat de jos pe băiat. A sărit câinele gardul aici și baiatul a ieșit să se ducă la wc. Copiii îi aruncau, îi dădeau de mâncare, dar nu știu ce s-a întâmplat atunci “, a spus Valentin Delegeanu, tatăl copilului atacat de câine.

,,Nu știu de ce l-a atacat, nu avem idee de ce l-a atacat, cainele e al cuscrilor. L-au abandonat și oamenii au plecat la muncă în Italia. Pâna acum nu s-a dat la copii, că mai venea. Băieții l-au legat, a rupt lanțul, că  nu voia să stea singur“, a povestit  Adela Florea, bunica maternă a copilului rănit.

Când echipajul Ambulanței a sosit în ajutor, a găsit copilul în stare de șoc, cu multiple plăgi pe tot corpul. ”Avea mai multe plăgi, la  nivelul piciorul drept, gambei drepte, la nivelul antebrațului și a mâinii drepte și a umărului drept și niște plăgi mușcate, penetrante la nivelul toracelui, în regiunea omoplatului drept. Aceste plăgi penetrante au dus la pneumotorax, deci la perforarea pleurei și intrarea aerului în cavitatea pleurală, cu lipsă de substanță, deci o agresiune extrem de rar văzută de noi”, a precizat dr. Mihai Polinschi, purtător de cuvânt al SAJ Galați. 

Copilul a fost transportat de urgență la Spitalul de Copii unde a fost imediat băgat în sala de operatii. ”S-a intervenit chirurgical de urgență, în momentul de față copilul este în ATI Chirurgie, este stabil hemodinamic, echilibrat, încă în șoc traumatic. Cu siguranță i s-a pus viața în pericol. Vor fi niște sechele care vor trebui recuperate. În timp cred că va mai fi nevoie de o intervenție de reconstrucție chirurgicală la nivelul coapsei”, a explicat dr. Iuliana Moraru, director medical la Spitalul de Urgență pentru Copii Galați.

Polițiștii îi cercetează acum pe bunicii paterni ai copilului . ”În cauză a fost întocmit un dosar penal și se efectuează cercetări pentru comiterea  infracțiunii de  neluare a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, a precizat cms șef Gabriela Costin, purt. de cuv. IPJ Galați. Polițistii așteaptă ca specialiștii să stabilească exact rasa animalului, pentru a se clarifica dacă este vorba despre un câine care trebuia înregistrat.

Postări asemănătoare

ISU Brăila va verifica de mai multe ori pe zi secțiile Spitalului Județean de Urgență Brăila

Reperul

Percheziții la Matca

Reperul

Un șofer băut și fără permis a produs un accident în lanț

Maria Vlad Romaniţă