Reperul
Eveniment Galati

Corturi pentru triajul eventualilor pacienți

stiri politice de ultima ora

În cadrul măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi, în apropierea Unităţii de Primiri Urgenţe, au fost instalate două corturi pentru trierea pacienţilor care au nevoie de servicii medicale de urgenţă.  

Astfel, toţi cei care se vor prezenta la Unitatea de Primiri Urgenţe vor trece mai întâi prin primul cort pentru a fi evaluaţi de către medicii urgentişti.

Cei care vor prezenta simptome de infectare cu noul coronavirus vor fi izolaţi în cel de-al doilea cort până când vor fi preluaţi de echipajele specializate şi transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase. Ceilalţi, în funcţie de decizia medicilor specialişti, vor merge în interiorul Unităţii de Primiri Urgenţe pentru a primi tratamentul de care au nevoie. ”În momentul în care un pacient va fi suspect de o eventuală infecţie va rămâne pe loc în vederea transferului la Spitalul de Boli Infecţioase. Ceilalţi pacienţi vor fi direcţionaţi către UPU, urmând a fi trataţi şi consultaţi de personalul spuitalului. Dacă un pacient va avea nevoie de izolare, va fi mutat în cel de-al doilea cort. Este o măsură de protecţie a personalului, în condiţiile în care zilnic trec prin UPU 250 – 300 de persoane. Toate persoanele cu insuficienţă respiratorie vor fi triate în aceste corturi”, a precizat Alina Dobrea, managerul Spitalului Judetean  Galati. Corturile vor fi dotate cu paturi, echipamente medicale şi materialele sanitare necesare, iar triajul va fi realizat de către medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe. Este o măsură necesară pentru a evita răspândirea noului coronavirus şi pentru a proteja bolnavii internaţi în spital, personalul medical şi pe cei care au nevoie de servicii medicale.  Accesul aparţinătorilor în spital este interzis. Rugăm pacienţii să se conformeze noilor proceduri şi să urmeze întocmai recomandările medicilor.

Postări asemănătoare

Calendarul Evaluării Naționale 2022

Reperul

Un bărbat din Brăila a dispărut de pe o macara plutitoare din Port Bazinul Nou Galați

Maria Vlad Romaniţă

119- număr unic de telefon la nivel național pentru cazurile de abuz împotriva copiilor

Reperul