Reperul
Politic

Cosmin Răzmeriță este noul președinte al UNPR Brăila, Eugen Chebac – preşedinte la Galaţi

* Organizațiile județene ale partidului au făcut anunţurile prin comunicate de presă separate *

razmerita-brailaSchimbare majoră pe scena politică brăileană. Fostul consilier județean UNPR Cosmin Răzmeriță, trecut de curând în rândul PSD Brăila, este acum noul președinte al organizației județene a UNPR, după ce, la începutul lunii, majoritatea liderilor UNPR au solicitat într-un congres refuzarea fuziunii cu PMP și continuarea activității politice în partidul din care au făcut parte inițial. Anunțul a fost făcut de către Biroul Politic Permanent Județean al UNPR Brăila, printr-un comunicat de presă. “Conducerea Organizației Județene Brăila este asigurată de domnul Cosmin Răzmeriță, numit în funcția de Președinte interimar prin Decizia Biroului Politic Permanent Național din data de 28.10.2016”, se arată în comunicatul de presă remis de către BPJ al UNPR Brăila.

chebac_eugen-170x225O informare similară a fost dată publicităţii şi la Galaţi. “Conducerea Organizaţiei Judeţene UNPR Galaţi este asigurată în continuare de domnul Deputat Eugen Chebac, conform Hotărârii nr. 16/08.11.2016, emisă de Biroul Politic Permanent Naţional”, a anunţat şi Biroul Politic Permanent Judeţean Galaţi.

Ambele comunicate, şi de la Brăila, şi de la Galaţi, continuă apoi identic, denunţând fuziunea PMP-UNPR şi proclamând autonomia partidului progresist. “UNPR-ul este un partid de centru, care își desfăşoară activitatea politică de sine stătător, în conformitate cu prevederile Statutului și Legii partidelor politice în Registrul cărora este înscris. Fuziunea UNPR cu PMP prin absorție nu s-a produs în fapt și în drept – sentința primei instanțe, Tribunalul București, nefiind definitivă și executorie, deci inaplicabilă. În cursul zilei de 17.11.2016, Curtea de Apel București a suspendat fără termen, procesul care are ca obiect fuziunea cu PMP-ul, pană când se va judeca recursul declarat de unul dintre contestatari, împotriva unei decizii a actualului complet dată la primul termen din 03.11.2016. Instanța decizională – Curtea de Apel București, nu a judecat în fond contestațiile celor trei membri ai UNPR și nici cererea formulată și aprobată de Conferința Naţională Extraordinară a UNPR din 01.11.2016, prin care se solicită respingerea fuziunii. Având în vedere faptul că fuziunea PMP-UNPR avea ca obiectiv esențial prezentarea la alegerile parlamentare cu un partid rezultat din contopirea celor două, lucru imposibil de a mai putea fi realizat, reorganizarea acestor partide nu mai este necesară și oportună. Speranța liderilor PMP și a «refugiaţilor» din UNPR – de a beneficia de voturile celor peste 300.000 membri UNPR – a apus odată cu Conferința Naţională Extraordinară din 01.11.2016, la care delegații organizațiilor județene și-au exprimat voința expresă de a refuza fuziunea și a-și continua activitatea politică în partidul pe care l-au creat. Partidul progresist-UNPR rămâne un partid românesc ai cărui membri își iubesc țara și neamul și nu vor să fie folosiți, manipulați sau sfidați de nimeni, nici de politicieni din alte partide, nici de personaje din alte instituții interesate de politică. Din bun simț politic și considerație pentru adversarii politici, oricare ar fi aceștia, urăm succes în alegeri candidaților PMP, precum și tuturor celorlalți candidați reprezentanți ai partidelor politice românești”, se arată în cele două comunicate de presă emise de filialele UNPR din Brăila şi Galaţi.

Postări asemănătoare

Circa 7.000 de gălăţeni au plecat la mitingul PSD din Capitală – GALERIE FOTO

Ludovic Orban: Cred că nici un liberal nu se sperie de bau-baul care se numește Chiriac

Liliana Serban

Bacalbașa, despre degetul mijlociu arătat de Iordache în Parlament: În loc să ne intereseze actul de trădare națională făcut de Iohannis și de unii europarlamentari, ne interesează astfel de căcaturi

Sorin Rugină