Reperul
Eveniment Galati

Cozi imense la ajutoarele alimentare date de U.E.

Sute de gălățeni, printre care și persoane cu dizabilități, s-au așezat la coadă pentru produsele oferite de Uniunea Europeană chiar și de la miezul nopții, ca să fie siguri că vor prinde o cutie. Cu toate că programul a început cu trei ore mai devreme și li s-a pus la dispoziție un cort cu scaune și ceai cald, oamenii tot au fost nemulțumiți.

”Suntem noi și așa amărâți că nu stăteam de la miezul noptii aici. Bani puțini, copii blnavi, ce să mai facem?! E o țară de tot râsul Nu găseau altfel să ni le împartă. Am mai stat o dată, dar atunci nu am mai prins, nu am mai putut să stau până îmi venea rândul”, a spus un bărbat.

”În prezent au rămas 2300 de pachete pentru beneficiari, pentru persoanele cu handicap gradul 1 și gradul 2, iar în listă avem 7000 de beneficiari. La ora 8.00 începea în mod oficial programul, dar noi, pentru a veni în întîmpinarea dumnealor, am început distribuția la ora 5.00 dimineață. Le-am amenajat un cort cu scaunne și le oferim câte un ceai cald”, a precizat Laura Roșca, referent la Cantina de Ajutor Social din cadrul Primăriei Galați.

Pachetul alimentar cântărește peste 25 kg și conține făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pate de ficat, compot de fructe și gem de fructe. Inițial au fost aduse 3000 de pachete. 700 dintre acestea au fost distribuite persoanelor cu venit minim garantat, iar restul de 2300 se împart celor cu dizabilități, în ordinea venirii.

Postări asemănătoare

O șoferiță neatentă a băgat un taximetrist în spital

Maria Vlad Romaniţă

Câte zile libere legale au în acest an românii de Paște

Reperul

Și-a rănit accidental fiul cu lama cuțitului

Reperul