Reperul
Eveniment

Cresc salariile bugetarilor de la 1 iulie

Camera Deputaților a adoptat marți, în calitate de cameră decizională, majorarea salariilor bugetarilor de la 1 iulie cu o pătrime din diferenţa de salariu prevăzută de Legea salarizării unitare 153/2017 pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021.

Totodată, deputații au adoptat și majorarea cu 15% „pentru complexitatea muncii” a salariilor pentru angajații din ministerul Transporturilor și ministerul Culturii, precum și pentru cei din Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și din Ministerul Sportului.

De asemenea, personalul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Sănătății beneficiază de majorarea salariilor de bază cu până la 25%.

„Personalul din instituţiile şi/sau autorităţile publice nominalizat în echipele de proiecte finanţate din fonduri externe rambursabile, în baza legilor pentru ratificarea sau aprobarea acordurilor de împrumut adoptate de Parlamentul României, beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Această majorare se aplică proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect”, prevede noul text de lege.

Reamintim că, pentru a intra în vigoare majorările, cele două legi trebuie promulgate de președintele Klaus Iohannis.

Postări asemănătoare

Au vrut să cumpere voturi, dar s-au ales cu dosar penal

Maria Vlad Romaniţă

Înecat într-un canal de irigații

Maria Vlad Romaniţă

Cinci răniți într-un accident produs pe strada Domnească, aproape de Grădina Publică

Maria Vlad Romaniţă