Reperul
Braila Eveniment

Creșele, teatrele, târgurile și piețele de păsări se închid, la Brăila

stiri braila ultima ora

Măsura a fost luată în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Brăila.  Niciun aparținător nu va mai intra în Spitalul Județean de Urgență Brăila.

Odată cu închiderea școlilor în perioada 11 – 22 martie, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Brăila a luat decizia închiderii Târgului Obor, a pieței de păsări, precum și suspendarea activității creșelor, a Teatrului “Maria Filotti” și a Teatrului de Păpuși “Cărăbuș”. De asemenea, în această perioadă, nu va avea loc pe raza municipiului Brăila nicio manifestare cultural – artistică. Totodată, mijloacele de transport în comun ale „Braicar” sunt dezinfectate cu substanțe speciale la fiecare capăt de linie, iar CJ Brăila a solicitat operatorilor din județ să facă același lucru. În același timp, s-a luat decizia ca în Spitalul Județean de Urgență să nu mai intre niciun aparținător. Anunțul a fost făcut public și pe pagina de facebook a președintelui CJ Brăila, Iulian Chiriac: “Aparținătorii nu mai pot intra în Spitalul Județean de Urgență. În prezent, unitatea spitalicească are un stoc de măști de protecție care depășește 25.000 de bucăți.
Am cerut sancționarea drastică a celor care nu își fac treaba, de la paznici, la personalul medical. Orice aparținător, într-un anumit interval orar, poate trimite pacientului, doar prin intermediul asistentelor sau infirmierelor, diversele pachete. Spitalul este închis, dacă putem spune așa, o măsură benefică pentru toată lumea. Nu ne putem juca! Am fost personal să verific cum se desfășoară lucrurile și o voi mai face!” La rândul său, șeful ISJ Brăila a anunțat că, în această perioadă, cursurile vor fi susținute on-line, cadrele didactice trimițând elevilor partea de teorie și temele, iar aceștia, după rezolvare, trimâțându-le înapoi, spre verificare, profesorilor, tot on-line. 

Postări asemănătoare

O nouă tentativă de omor într-o celulă a Penitenciarului Galați

Maria Vlad Romaniţă

Octogenarul care a omorât un tânăr de 20 de ani anul trecut la Tecuci a ajuns în spatele gratiilor

Maria Vlad Romaniţă

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, vine mâine la Galați

Reperul