Reperul
Social

Crește numărul cazurilor de COVID 19 în Galați. La Ivești, rata de infectare a depășit 10 cazuri la mia de locuitori

Și în alte localități ale județului Galați, numărul de infectări fie crește, fie rămâne constant de câteva zile. În acest timp, sistemul medical gălățean, destinat tratării bolnavilor cu noul coronavirus abia mai face față. Paturile din secția ATI Covid, dar și din spitalele suport sunt ocupate.  Autoritățile au găsit soluția într-o clădire a Spitalului de Psihiatrie pentru suplimentarea paturilor pentru pacienții cu COVID-19, în  stare ușoară sau medie.

”Incidența de infectare în municipiul Galați este de 2 la mia de locuitori, iar per județ, incidența de infectare este de 1,47 la mia de locuitori. Mai avem 5 comune; la Ivești avem o rată de incidență de 10,17 la mia de locuitori, la Șendreni suntem pe un platou de 4-5 zile, la 2,91 la mia de locuitori, sperăm să scădem acolo. Mai avem în urcare ca rată a incidenței Braniștea, cu 1, 60 la mia de locuitori. La Vânători avem o incidență de 1, 56, iar la Vîrlezi rata de infectare este 1, 51 la mia de locuitori. Vreau să aduc un alt aspect la cunoștință, nu numai cetățenilor, dar și administratorilor societăților economice. Este cel cu privire la desfășurarea și organizarea evenimentelor private. Aici vorbim de nunți, botezuri, mese festive și altele. Vreau să înțeleagă toți administratorii acestor societăți economice că vom acționa pentru a stopa aceste activități care sunt interzise prin lege în această perioadă. Vom acționa cu structuri ale MAI, dar și cu reprezentanți ai altor instituții DSP, ITM sau DSV. Specialiștii ne spun că din punctul lor de vedere vulnerabilitatea cea mai mare o avem la aceste evenimente private. Deja au fost întocmite două dosare penale la Valea Mărului și Pechea, pentru organizarea unor astfel de evenimente. Nu trebuie să uităm că paturile de la ATI pentru cei infectați cu noul coronavirus, avem nouă paturi, au fost pline toată săptămăna. La fel suntem la cota de avarie și în ceea ce privește paturile destinate pacienților COVID care au forme ușoare sau medii ale bolii. Nu vreau să ajungem să trimitem pacienții în alte județe în măsura în care numărul cazurilor va crește, iar sistemul medical la noi poate fi obturat. Purtarea măștii, respectarea distanței sociale, respectarea măsurilor de igienă, dar și evitarea aglomerațiilor sunt măsuri care pot limita transmiterea infectării”, susține  Eugen Hristache, prefectul județului.

Nu se va extinde deocamdată carantina pentru Ivești în toată localitatea, chiar dacă incidența cazurilor a crescut  la 10, în ultimele zile. Măsura a fost luată pentru că noile cazuri de la care a apărut această creștere e din cauza pozitivării membrilor acelorași familii, din zona deja aflată în carantină. La Cuca, o comună aflată în carantină totală se vor ridica restricțiile joi dimineață.

Astăzi, la Galați, conform informațiilor furnizate de reprezentanții Instituției Prefectului Galați, s-au înregistrat față de ziua precedentă 60 de noi cazuri de îmbolnovre cu noul coronavirus și un deces. Astfel, 5471 persoane din județ au fost confirmate a avea boala, de la începutul pandemiei, iar 191 au decedat.

Postări asemănătoare

A fost protest şi astăzi în combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi

Maria Vlad Romaniţă

Blocul B8 trebuie consolidat. Experții propun și construirea unui alt imobil

Maria Vlad Romaniţă

G. Scarlat (PNL Galați): ”Galațiul este unul dintre cele mai afectate județe de secetă”

Reperul