Reperul
Social

Criză de donatori la Centrul Regional de Transfuzii

Numărul donatorilor de sânge la Centrul Regional de Transfuzii Galați a scăzut în ultima perioadă. Dacă media zilnică era de 56, 60 de persoane, acum, doar 30 de gălățeni vin să doneze sânge. Numărul și așa redus al donatorilor a mai fost micșorat și de cei care voiau să doneze, dar nu au fost acceptați din cauza rezultatelor analizelor medicale.

Ne-am confruntat cu o scădere a numărului de donatori pe fondul unor cereri constante, dacă nu crescute, de sânge și produse din sânge, ale spitalelor. Dintre cei care s-au prezentat la centru, în urma analizelor efectuate, unii nu au întrunit condițiile de donare pe fondul unui consum alimentar mai consistent în urma sărbătorilor. Îi rog sa aibă grijă la alimentație măcar cu o zi două înainte de donare, când se recomandă fructe, legume, multă hidratare și mai puține lactate, ouă. Recomand populației să vină la centru pentru a dona pacienților care au nevoie de sânge în spitale”, a precizat Camelia Stoichițescu, directorul Centrului Regional de Transfuzii Galați.

Cei care donează beneficiază, pe lângă bonuri de masă și de o zi liberă de la serviciu și de un set complet de analize făcute gratuit înainte de donare. Dacă acestea nu indică valorile normale, nu pot dona.

Postări asemănătoare

Protest la ArcelorMittal Galaţi: Sute de siderurgişti au forţat intrarea în turnul administrativ – VIDEO

Maria Vlad Romaniţă

Un nou focar de COVID-19 la un cămin de bătrâni

Maria Vlad Romaniţă

O eroare la DSP Galați l-a transformat pe un bărbat sănătos în bolnav de COVID-19

Maria Vlad Romaniţă