Reperul
Eveniment

Cu găina vopsită

Găini de crescătorie vopsite cu galben pentru a semăna cu păsările crescute la curte. Asta au descoperit polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale în zona pieței din Calea Basarabiei.

Ei au găsit mai multe persoane care comercializau carne de pasăre în condiții igienico-sanitare improprii și fără a deține documente de proveniență a mărfii. Cantitatea de 12 kg. carne de pasăre a fost ridicată în vederea confiscării și predată unui operator economic autorizat, pentru distrugere.

Persoanele în cauză au fost amendate cu câte 500 lei. De asemenea, pentru a nu fi sancționată, la vederea oamenilor legii, o a treia persoana a fugit de la locul faptei abandonând o cantitate de 9,5 kg. carne de pasăre.

Mai mulți cetățeni ne-au adus la cunoștință că au achiziționat carne de păsăre, de curte, însă la momentul preparării au constatat că apa devenea excesiv de galbenă. Pentru a evita astfel de situații, recomandăm gălățenilor să achiziționeze produse perisabile doar din locuri special amenajate și autorizate corespunzător”, a declarat Dănuț Munteanu, șeful Serviciului Control Activități Comerciale și Biroul Evidența Persoanelor de la Polița Locală.

Polițiștii locali spun că dețin informații potrivit cărora carnea nu provine de la păsări crescute în gospodării proprii, ci din magazine și este colorată artificial.

Postări asemănătoare

Dunărea s-a umflat peste noapte. Circulaţia este blocată la Trecere Bac

Maria Vlad Romaniţă

Galați | Incendiu la bordul unei nave (VIDEO)

Reperul

Amenzi de aproximativ 1,7 milioane de lei aplicate, de la începutul lunii, pentru nerespectarea ordonanțelor militare, la Brăila

Reperul