Reperul
Administratie Economic Galati

Cu noaptea în cap, în prima zi de lucru, la coadă la taxe şi impozite

* Unii gălățeni au așteptat încă de la 5:30 deschiderea ghișeelor Direcției de Taxe și Impozite * Anul acesta, taxele locale au crescut cu 1,34% *

Câteva zeci de persoane s-au aşezat la coadă pentru a-şi achita, încă din prima zi de lucru cu publicul, taxele şi impozitele locale. Veniţi încă de la 5:30, gălăţenii ne-au mărturisit că nici întârzierea pensiilor nu i-a putut ţine departe de ghişeele Direcţiei de Taxe şi Impozite. „Noi am făcut economii şi am păstrat bani să ne achităm datoriile. Aşa ne-am învăţat, să terminăm cu taxele şi impozitele încă din prima zi. Nici nu este chiar atât de frig afară, aşa că am venit să scăpăm de datorii”, a spus un gălăţean.

În primele zece minute de la deschiderea ghișeelor se dăduseră deja 100 bonuri de ordine.

Anul acesta, taxele locale au crescut cu 1,34%, iar cei veniţi la taxe şi impozite încă din prima zi de lucru au beneficiat de o reducere de 10% din totalul pe care îl aveau de achitat. De această bonificaţie vor beneficia însă toţi cei care îşi vor achita taxele şi impozitele până pe 31 martie.

De asemenea, gălăţenii se pot achita de această obligaţie şi on-line, după ce vor primi o parolă de la Direcţia de Taxe şi Impozite.

„Faţă de anul trecut s-a aplicat indicele de indexare de 1,34%, care este obligatoriu prin lege, conform prevederilor Codului Fiscal. Deci, taxele locale au crescut cu 1,34%. Există bonificaţii de 10% pentru cei care plătesc până pe 31 martie 2019. Gălăţenii pot plăti on-line impozitele şi taxele, noi îi ajutăm prin generarea parolelor. De la an la an creşte numărul  celor care plătesc on-line. Am ajuns undeva la 12.000 de contribuabili care achită on-line, din 110.000 care deţin imobile pe raza municipiului Galaţi. Vreau să le mulţumesc contribuabililor gălăţeni pentru faptul că gradul de încasare a fost unul foarte bun, aproximativ 90% dintre gălăţeni şi-au plătit taxele şi impozitele pentru clădiri şi auto. Începând din acest an, atât persoanele fizice, cât şi cele juridice pot plăti la toate cele patru centre ale Direcţie de Impozite şi Taxe, iar ca să nu îi mai întârziem pe cei care vor să îşi achite taxele, am constituit două ghişee separate pentru declaraţiile auto, care iau un pic mai mult timp faţă de plata  impozitelor şi taxelor”, a declarat Daniel Stadoleanu, directorul Direcţiei de taxe şi Impozite Galaţi.

Pentru a afla unde poți plăti taxele și impozitele locale, citește și:

Gălățenii își pot plăti, de luni, taxele și impozitele locale

Postări asemănătoare

A început amenajarea secțiilor de votare în școlile din Galați

Maria Vlad Romaniţă

Bugetul municipiului Galați, cu 10% mai mare decât în 2022

Reperul

Se mărește indemnizația de creștere a copilului

Reperul