Reperul
Braila Eveniment

Cu viteză spre moarte. Un polițist din Brăila a murit carbonizat după ce a intrat cu mașina într-o autocisternă plină cu carburant

Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Brăila a făcut primele precizări legate de polițistul de 22 de ani mort într-un accident rutier pe 5 iunie.

„Din primele verificări efectuate se pare că șoferul autoturismului care a fost găsit carbonizat ar fi un tânăr, de 22 de ani, din Brăila, încadrat din sursă externă în luna noiembrie 2022 la Poliția Municipiului Brăila – Biroul Ordine Publică”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

Anterior, polițistul încercase să își pună capăt zilelor. Pe 15 februarie 2024, în jurul orei 19,30, polițiștii au fost sesizați printr-un apel la 112 de către un bărbat cu privire la faptul că l-ar fi găsit pe fiul său, de 22 de ani, din Brăila, inconștient în cadă.

Tânărul a fost preluat de un echipaj al ambulanței, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără a se impune internarea acestuia. Ținând cont de starea mentală și emoțională a polițistului, acestuia i-a fost retras armamentul și a fost trimis la psiholog.

„Având în vedere cele constatate, au fost efectuate șapte ședințe de asistență psihologică de specialitate. De la momentul incidentului, polițistului i-a fost retras armamentul din dotare, desfășurând activități ce nu presupune relația cu publicul până la data de 30 aprilie 2024. Începând cu data de 1 mai 2024, a efectuat serviciul de pază la sediul Poliției municipiului Brăila cu armamentul din dotare. În această perioadă nu au fost observate schimbări de comportament de natură a ridica suspiciuni”, susțin reprezentanții IPJ Brăila.

În acest context, pe 4 iunie 2024, polițistul a fost reintrodus în serviciu în cadrul Biroului Ordine Publică. La momentul producerii evenimentului rutier, polițistul se afla în timpul liber.

Reamintim că, pe 5 iunie,  polițiștii au fost sesizați, printr-un apel la 112, cu privire la faptul că pe DN2B, între localitatea Lacu-Sărat și Silistraru a avut loc un accident rutier.

„Din primele date obținute se pare că șoferul unui autoturism ce se deplasa pe DN 2B, dinspre Brăila către Buzău, ar fi efectuat o depășire și a lovit frontal o cisternă ce se deplasa din sens opus. În urma evenimentului ambele vehicule implicate au luat foc. Șoferul cisternei a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.În ceea ce privește cadavrul carbonizat, precizăm faptul că se efectuează verificări pentru identificarea acestuia, aspect ce va fi stabilit în urma analizelor efectuate”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

Pentru clarificarea modului în care a fost gestionată situația polițistului de 22 de ani, conducerea IPJ Brăila a dispus acum efectuarea unei anchete interne.

Postări asemănătoare

Și-a reclamat nevasta la 112

Maria Vlad Romaniţă

Pensionarii gălățeni au ieșit în stradă

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Bărbat decedat în incendiu

Maria Vlad Romaniţă