Reperul
Eveniment Politic

Culmea alegerilor: să candidezi în același timp, dar pentru partide diferite

S-a întâmplat la Suhurlui, unde o femeie a fost descoperită pe listele electorale că figura printre candidații la consiliul local, dar din partea a două partide diferite. S-a crezut inițial că este o concidență, dar în urma unor verificări atente, s-a descoperit altceva.

”Am făcut verificările, bineînțeles și am constatat pe baza celorlalte date cu caracter personal că, de fapt, e vorba de una și aceeași persoană. Inițial am crezut ca e o coincidență de nume. La Suhurlui, s-a constatat odată cu primirea dosarelor de candidatură, de la biroul de circumscripție si verificare lor, atât la nivelul nostru, cât și la nivelul Institutției Prefectului, că una dintre persoanele care au candidat pe funcția de consilier local se regăsea pe listele a două formațiuni politice distinct, respectiv Partidul Mișcarea Populară și Partidul PRO România. S-a luat legătura cu Biroul Electoral de Circumscripție în cauză, respectiv Biroul de la Suhurlui care a emis o decizie din care s-a constatat faptul că persoana respectivă, având candidatura depusă atât pe o formațiune politică, cât și pe cealaltă, candidatura persoanei respective este nulă de drept”, a precizat purtătorul de cuvânt al BEJ Galați , Andi Mihalache.

Femeia care și-a dorit cu orice preț funcția de consilier local nu va mai putea candida pe nicio listă, la alegerile locale din septembrie.

Postări asemănătoare

Dispută în PSD Galați pentru preluarea conducerii filialei județene

Reperul

Vasile Varga: Întârzierea plăților pentru exproprierile de la Podul peste Dunăre, o dovadă de neseriozitate a Guvernului

Reperul

Bătălia pentru Galați, faza pe cifre

Sorin Rugină