Reperul
Economic

Cum poți afla online ce vechime în muncă ai acumulat

Salariații din România își pot crea un cont de utilizator pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) pentru a afla ce vechime în muncă au acumulat pentru pensia de stat.

Primul pas este autentificarea în contul de utilizator, în colțul din dreapta-sus al site-ului www.cnpp.ro.
Odată intrat în cont, vei avea la dispoziție un meniu în partea stângă a paginii. În meniu, selectezi „Datele mele din sistemul public de pensii”.

În acea secțiune, poți alege fie un document cu stagiile lunare de cotizare înregistrate în evidențele CNPP începând cu aprilie 2001, fie un document cu stagiile anuale de cotizare. Intri pe stagii lunare sau pe stagii anuale și apoi apeși pe „Generează raport actualizat”.
Diferența este că în primul fișier poți vedea situația vechimii lună cu lună (zile lucrate, venituri, condiții de muncă, punctaj, angajatorii care au cotizat pentru tine, vechime totală de muncă acumulată), din aprilie 2001 și până în prezent, iar în al doilea poți vedea doar situația anuală (fără detalii lunare).

După ce ai solicitat generarea unui raport actualizat (sau a mai multor rapoarte), trebuie să aștepți câteva minute până se generează efectiv în sistem și devine disponibil în contul tău.

În momentul în care un raport este gata, primești un e-mail de notificare și raportul îl poți descărca, în format PDF, din contul de pe site-ul CNPP.

Postări asemănătoare

Navaliştii gălăţeni au pus chila unei nave militare olandeze

Reperul

Mașinile „verzi” câștigă teren

Reperul

Se reia programul ”Casa verde fotovoltaice”

Reperul